Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 10-05-2009

Overlastveroorzaker aangehouden

DOORN De politie heeft vrijdagavond 8 mei op het Raadhuisplein een 21-jarige man uit Doorn aangehouden, die deel uitmaakte van een overlast veroorzakend groepje hangjongeren.

De jongeren veroorzaakten die dag rond 21.30 uur geluidsoverlast met een radio. Op last van de politie werd de muziek zachter gezet. De 21-jarige verdachte was zwaar onder invloed van alcohol en zo dom om toch op zijn brommer te stappen en daarmee te gaan rijden.

De agenten lieten hem stoppen op de Molenweg en de blaasproef viel voor hem negatief uit. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 680 ug/l uit. De verdachte kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden met verdovende middelen

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op vrijdagavond 8 mei in een brandgang achter de Karel Martelstraat een 23-jarige man uit Panama aangehouden, die drugs en XTC bij zich had.

Surveillerende agenten wilden die avond om 22.45 uur twee verdachte mannen controleren. Eén van hen was een bekende van de politie in verband met verdovende middelen. Hij weigerde mee te werken aan de controle en moest daarom mee naar het politiebureau. In zijn fouillering troffen de agenten 11 kleine hoeveelheden verdovende middelen en XTC aan. Ook bleek dat tegen hem nog een vonnis van 180 dagen celstraf open stond. De politie nam de drugs en de XTC in beslag en maakt proces-verbaal op. De verdachte is ter beschikking van de justitie gesteld.