Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 10-05-2009

Rijden onder invloed

OUDEWATER- Op zaterdagmiddag 9 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Omstreeks 13.45 uur werd de 22-jarige man uit Oudewater gecontroleerd op de Vierbergenweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 570 ug/l. Na overleg met de Officier van Justitie kon de verdachte gelijk een bekeuring betalen van 1000 euro.

Veel te hard

LOENERSLOOT- Op zaterdagavond 9 mei raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 22.20 uur zagen agenten een 34-jarige man uit België met hoge snelheid rijden over de Rijksweg A2. De man reed hier 160 waar 90 kilometer per uur is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Uit de bocht

MONTFOORT- Op zaterdagavond raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Omstreeks 21.20 uur reed de 21-jarige man uit Amsterdam over de Heeswijk. De auto vloog uit de bocht, botste tegen een lantaarnpaal en kwam op zijn kop tot stilstand. De man uit Amsterdam werd met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Hardleers

BREUKELEN- Op zaterdagochtend 9 mei werd een automobilist voor de zoveelste keer aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks
01.05 uur werd de 50-jarige man uit Breukelen gecontroleerd op de Stinzenlaan omdat hij slingerend reed. Hij werd gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau 840 ug/l. De man was niet vreemd met het rijden onder invloed, omdat hij al tien keer eerder was betrapt.

Aangehouden na vernieling

MAARSSEN- Op zaterdagochtend 9 mei werd een man aangehouden voor vernieling. Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat een ruit was vernield van een winkel aan de Kaatsbaan. Met een goed signalement op zak, keken de agenten uit naar de verdachte. In de omgeving werd een 21-jairge man uit Maarssen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden op gestolen scooter

WOERDEN- Op vrijdagavond werden twee personen aangehouden op een gestolen scooter. Omstreeks 22.00 uur kregen agenten de melding dat een eigenaar van een gestolen scooter zijn scooter had zien rijden over de Rijnstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en terwijl de agenten daar stonden kwam de scooter weer langsrijden. De achtervolging werd ingezet en op de Oostsingel werd de scooter klemgezet en de twee opzittenden, twee jongens van 17 jaar uit Woerden, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Na onderzoek zal de scooter weer retour gaan naar de rechtmatige eigenaar.

Verkeerscontrole

BREUKELEN- Op vrijdag werd van 10.00 uur tot 15.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Naast de politie werkte ook de Belastingsdienst mee aan deze controle.

In totaal werden 18.000 voertuigen (elektronisch) gecontroleerd en kon de belasting voor 99.998 euro aan schuld innen. Een bedrag van 5780 euro kon werd direct ingenomen. Voor de rest werd er beslag gelegd op 11 autos.

In totaal werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor niet tonen van rijbewijs of rijden zonder gordel.