Politie Noord- en Oost Gelderland
Zutphen - Politie pakt inbreker na melding getuige


Dankzij de alerte melding van een getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 10 mei in Zutphen een inbreker op heterdaad kunnen aanhouden. De verdachte, een 20-jarige Zutphenaar, werd voor ander onderzoek ingesloten.


Na een telefoontje van de getuige, omstreeks 03.30 uur, over een verdachte situatie bij een kledingzaak aan de Gerard Doustraat bleek, dat er een ruit van de kledingzaak vernield was. Op die plek, maar ook op de route van Heemstrastraat, Spitaalderkamp, Admiraal Helfrichstraat richting Aert van Nesstraat werden diverse kledingstukken uit die winkel aangetroffen. Ook in een geparkeerde personenauto op de Aert van Nesstraat lagen diverse nieuwe kledingstukken. De 20-jarige werd vlak bij de winkel aangetroffen. Hij werd aangehouden op verdenking van de inbraak.


Lochem - Onder invloed achter het stuur


Een 29-jarige autobestuurder uit Lochem bleek in de nacht van zaterdag op zondag 10 mei onder invloed van alcohol. Zijn rijgedrag viel surveillerende politie op. Hij reed bij het verlaten van een parkeerterrein aan de Tramstraat over het trottoir in plaats van via de normale uitrit.


Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 0,9 promille. Tegen hem volgt een proces-verbaal.


Twello - Geld en horloge weg na babbeltruc aan de deur


Een 82-jarige bewoonster aan de Jan van galen straat in Twello is zaterdagmiddag 9 mei de dupe geworden van een babbeltruc aan de deur door een drietal onbekende vrouwen. Ze mist geld en drie horloges.


De vrouwen kwamen rond 16.30 uur aan de deur en vroegen gebruik te mogen maken van het toilet. Via dit toilet kon de slaapkamer bereikt worden en na het "toiletbezoek" mist de vrouw drie horloges en een geldbedrag uit haar slaapkamer.


De dames zouden zijn weggelopen via de Jan van Galenstraat in de richting Henri Dunantstraat. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.


Lochem - Pinautomaat AMN/AMRO aan de Bierstraat geskimd


De pinautomaat van de ABN/Amro aan de Bierstraat in Lochem is zaterdagmiddag korte of langere tijd geskimd geweest. Een gebruiker ontdekte rond 14.30 uur de manipulatie en belde de politie. De politie heeft het skimapparaat, een voorzetstuk voorzien van batterijen en een mini-camera in beslag genomen.


De bank heeft de automaat daarna direct buiten gebruik gesteld.


Hoe lang de automaat geskimd is geweest, is niet bekend. Gebruikers van de automaat wordt geadviseerd hun bankpas te blokkeren en contact op te nemen met hun bank.


Eerbeek - Jongelui bekurd voor besmeuren auto's met
yoghurt


De politie heeft zaterdagavond 9 mei twee jongens van 14 en 15 jaar uit Eerbeek bekeurd nadat ze betrapt waren bij het besmeuren van een geparkeerde personenauto met een pak yoghurt.


Het incident werd rond 23.00 uur gemeld en vond plaats op de Smeestraat in Eerbeek. De jongens werd opgedragen de zooi op te ruimen en schoon te maken. De ouders zijn in kennis gesteld.


Eefde - Boete E 180,- voor overlast op hangplek "bankje"


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 10 mei boetes van E 180,- uitgedeeld aan vier jongelui die bij de hangplek "het bankje" aan de Koffiestraat in Eefde.


De politie trof de vier, in de leeftijd van 21, 22 en 23 jaar en afkomstig Gorssel, Warnsveld en Lengel, bij een controle rond 00.30 uur.


Ze stookten ter plekke een vuurtje. Alle vier kregen een boete van E180,- en werden gesommeerd het vuur te doven.


Eerbeek - Vier jongelui opgedragen rotsooi op te ruimen


De politie heeft zaterdagavond 9 mei bij een controle van de JOP (JongerenOphoudPlek) aan de Wasecker in Eerbeek vier jongens uit Eerbeek opgedragen de rotsooi van een kapot bierflesje op te ruimen.


De politie trof het viertal van 16 en 17 jaar rond 21.40 uur aan. Er stond een aangebroken kratje bier waarvan één kapotte fles. Niemand van het gezelschap wist van wie de krat en flesjes waren. De politie heeft één en ander als gevonden voorwerp meegenomen.


De vier hebben de troep opgeruimd.

-----------------------



---- --