Politie Drenthe

Zondag

Assen, 10-05-2009

Twee mensen overleden na ongeval Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD Een 22-jarige jongen uit Erica en een 22-jarige vrouw uit Hoogeveen zijn dit weekend in het ziekenhuis overleden aan hun verwondingen als gevolg van een ernstig ongeval dat vrijdagavond plaatsvond in Hollandscheveld. Het ongeval vond omstreeks 23.30 uur plaats. Een 21-jarige man uit Schoonebeek reed met een personenauto over de Hollandscheveldse Opgaande. Door nog onbekende oorzaak botste hij met de auto tegen een boom. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol en mogelijk drugs. Hij raakte gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Bij hem in de auto zaten drie mensen. Een vierde inzittende, een 21-jarige man uit Erica, is met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht tot dit ongeval. (2009010198)

Rijden onder invloed
DE PUNT De politie heeft zaterdagavond een 46-jarige man uit s Gravenhage aangehouden aan de Groningerstraat in De Punt. De bestuurder van een personenauto bleek te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 1090 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009010348)

HOOGEVEEN Agenten hebben zaterdagavond aan het Haagje een 17-jarige snorfietser uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de jongeman 165 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009010350)

RODEN Een 17-jarige bromfietser uit Leek is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Nieuweweg in Roden wegens het rijden onder invloed. De jongeman blies op het bureau 255 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt (BVH 2009010386)

EMMEN Agenten hebben zaterdagmiddag een 51-jarige man uit Valthermond aangehouden aan de Duurkampenweg in Emmen wegens het rijden onder invloed. De man viel op door zijn lage snelheid. Hij reed met ongeveer 45 km/uur op de Duurkampenweg, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Op het politiebureau blies de man 715 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (BVH 2009010325)

Bekeuring wegens wildplassen
BEILEN Een 32-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag aan de Brinkstraat bekeurd wegens wildplassen. (BVH 2009010380)

Botsing tussen twee fietsers
BARGER COMPASCUUM In de nacht van zaterdag op zondag ontstond een botsing tussen twee fietsers op het fietspad aan het Verlengde Oosterdiep. Een 20-jarige fietser uit Barger Compascuum reed vanuit Zwartemeer in de richting van Barger Compascuum. Een 14-jarige jongen uit Zwartemeer reed in de richting van zijn woonplaats. Op een bepaald botsten beide jongemannen tegen elkaar aan. Zij zijn naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht voor nader onderzoek. De 20-jarige heeft een hoofdwond aan de botsing overgehouden. Ook de 14-jarige had een hoofdwond en klaagde over pijn aan zijn nek. Omdat het vermoeden bestond dat beiden hadden gedronken, is van de fietsers een bloedproef afgenomen. (BVH 2009010391)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een surveillance drie bestuurders bekeurd omdat zij verkeersovertredingen pleegden in de omgeving van Meppel. Het gaat om bekeuringen wegens het rijden in strijd met de bepaling éénrichtingsverkeer, het negeren van een rood licht verkeerslicht en het ten onrecht voeren van mistlampen. (BVH 2009010426)

Veelpleger aangehouden wegens winkeldiefstal
ASSEN Zaterdagmiddag is een 40-jarige veelpleger uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Bremstraat. De man zou een blikje bier hebben weggenomen zonder te betalen. Hij is ingesloten voor verhoor. Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om de veelpleger maandag voor te geleiden. (BVH 2009010309)

Meisje aangehouden wegens mishandeling
COEVORDEN Een 13-jarige meisje uit Coevorden deed zaterdagmiddag aangifte van mishandeling. Het meisje zou door een 14-jarig meisje uit Coevorden zijn mishandeld. Een eerder conflict zou de oorzaak zijn geweest. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen de verdachte is verbaal opgemaakt. (BVH 2009010319)

Man aangehouden na vernieling en mishandeling
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens vernieling en mishandeling. Eerder die middag wilde een 50-jarige vrouw uit Hollandscheveld uit haar auto stappen op een parkeerplaats aan het Schutsplein. Bij het openen van haar deur, raakte ze een auto die naast haar geparkeerd stond. In deze auto zat de 43-jarige man uit Hoogeveen. Hij deed vervolgens ook zijn deur open, waardoor deze tegen de auto van de 50-jarige vrouw aankwam. Toen de 50-jarige vrouw vroeg waarom hij dit deed, deed hij de deur weer dicht. Toen ze opnieuw de vraag stelde aan de man en de deur van zijn auto opende, deed de man de deur weer dicht. Hierdoor kwam het hoofd van de vrouw tussen de deur. Zij deed aangifte bij de politie. Agenten hebben daarop de verdachte in zijn woning aangehouden. Van de man is een bloedproef afgenomen. Tijdens zijn aanhouding werden de agenten door de man beledigd. Na overleg met Justitie kreeg de man uit Hoogeveen een dagvaarding uitgereikt wegens mishandeling en vernieling. Bovendien is het rijbewijs van de man ingevorderd. (BV 2009010334)