Politie Groningen

Zondag 10 mei 2009

Provincie Groningen, 10-05-2009

Boerakker: ernstig ongeval op snelweg A7

Een motorrijder uit Groningen is zondagochtend op de autosnelweg A7 zwaar gewond geraakt bij een ongeval. De Stadjer is op onbekende wijze met een andere motorrijder in aanraking geweest. Het slachtoffer ging vervolgens met zijn motor onderuit. Hij werd zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht. De andere motorrijder reed na het ongeval door. De politie is naar hem op zoek. De traumahelikopter werd bij het incident ingezet. Zij verleenden samen met het ambulancepersoneel medische hulp. De politie stelt een nader onderzoek in. De snelweg werd tussen Marum en Leek afgezet. Het verkeer werd omgeleid.

Groningen: vermiste Arie Schuhmacher weer terecht

Arie Schuhmacher (78) is weer terecht. De man was in de vroege ochtend van zaterdag 9 mei vanuit een zorginstelling in de Mangaanstraat weggelopen. Hij werd zaterdagmiddag in de wijk De Wijert aangetroffen. De man werd teruggebracht naar zijn kamer in de zorginstelling.

Borgercompagnie: automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Een 22-jarige man uit Veendam is zaterdagavond op de
Borgercompagnieweg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Veendammer had met zijn rechtervoorwiel de stoeprand geraakt. Hij raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt. De man botste tegen twee bomen. Een blaastest wees uit dat de 22-jarige mogelijk te veel alcohol had gedronken. Hij bleek echter gewond en werd de man voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De bloedproef moet uitwijzen of de Veendammer onder invloed heeft gereden. De politie nam het rijbewijs van de man in, omdat hij een beginnende bestuurder is. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: automobilist onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht een 73-jarige man uit Wildervank aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Wildervanker in zijn auto in de Kerkstraat rijden. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam hierop zijn rijbewijs in. De 73-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: beginnende bestuurder onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht een 28-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Appingedammer in zijn auto op de Jan Bronsweg rijden. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam hierop zijn rijbewijs in, omdat de man een beginnende bestuurder is. De 28-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: twee gewonden bij verkeersongeval

Een 44-jarige vrouw uit Groningen en haar 14-jarige dochter zijn zaterdagochtend op de Laan Corpus den Hoorn gewoond geraakt. Een 67-jarige automobiliste uit Groningen moest met haar auto plotseling remmen voor een automobiliste, die vanuit de Kochstraat de Laan Corpus den Hoorn opreed. Zij wist nog net een aanrijding te voorkomen. De 44-jarige vrouw, die in haar auto achter de 67-jarige vrouw reed, kon hierdoor geen aanrijding voorkomen. Zowel moeder en dochter raakten licht gewond. Zij werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: vrouw gebeten door hond

Een 43-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag voor haar woning aan de Goeman Borgesiuslaan gebeten door een hond. De Stadjer werd enkele keren in de buikstreek gebeten. De eigenaar van de hond, een 19-jarige Stadjer kreeg een bekeuring van de politie. Het beest zal tijdelijk elders worden ondergebracht. De vrouw moest zich laten behandelen door een dokter.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij in woning op

De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Lijzijde een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de plantage op het spoor, omdat onderburen van de betreffende woning wateroverlast hadden. In de twee vertrekken van de woning trof de politie een professionele kwekerij met 605 hennepplanten aan. Het energiebedrijf stelde vast dat de elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt. De politie heeft de kwekerij samen met stadswachten en de milieudienst opgeruimd. De bewoner van de woning wordt gehoord.

Hoogezand: politie pakt benzinedieven

De politie heeft zaterdagnacht op een bedrijfsterrein aan de Produktieweg twee mannen (24 en 33 jaar) uit Hoogezand aangehouden voor poging tot diefstal aangehouden. De politie verdenkt het duo ervan dat zij geprobeerd hebben om benzine te stelen uit voertuigen, die op het betreffende terrein geparkeerd stonden. Ook de auto van de mannen werd op het terrein aangetroffen. In het voertuig vond de politie een slang met een schenktuit en diverse inbreekwerktuigen aan. Op het terrein vond de politie ook nog een jerrycan. De Hoogezandsters werden voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjers aangehouden voor geweld

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt twee Stadjers van 21 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het duo wordt ervan verdacht dat zij in een café op de Grote Markt zonder aanleiding twee plaatsgenoot hebben mishandeld. Eén van de slachtoffers liep een bloedneus door een klap op. De mannen werden heterdaad ingerekend en ingesloten in het cellencomplex. Zij worden vandaag gehoord. Beide verdachten hadden een ontzegging voor de Grote Markt Zuid Zijde.

Groningen: eigenwijze bestuurder brommobiel aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep een 46-jarige man uit Zuidbroek aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten werden door een getuige gewezen op de brommobielrijder. De onder invloed verkerende 46-jarige wilde met zijn brommobiel vanuit de garage van het casino wegrijden. Politieagenten spraken de Zuidbroeker aan en waarschuwden hem voor de consequenties. De eigenwijze man reed even later toch weg. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de bestuurder 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: fietsdief komt niet ver

De politie heeft zaterdagmiddag op het Raadhuisplein een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De Stadjer stal op een onbewaakt ogenblik de niet afgesloten fiets van een 27-jarige man uit Haren. De Harener zag de diefstal echter gebeuren. Hij rende achter de fietsdief aan. De 27-jarige wist de verdachte van de fiets te duwen en vast te houden. De 31-jarige werd even later aan gewaarschuwde politieagenten overgedragen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging

De politie heeft zaterdagavond op de Wingerdhoek een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De verdachte wordt ervan verdacht dat hij een 43-jarige man uit Groningen met een mes heeft bedreigd. De 43-jarige wist de verdachte te overmeesteren. Hij wist ook het mes van de man te ontfutselen. Het slachtoffer moest de verdachte een klap geven om hem onder controle te houden. De man werd overgedragen aan gewaarschuwde agenten. Het mes werd in beslag genomen. De 43-jarige man doet aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Blijham: aanrijding met drank

De politie heeft zaterdagnacht op de Turfweg een 30-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden voor rijden onder invloed. De Friezin was door onbekende reden met haar auto de bosjes bij een rotonde ingereden. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam hierop haar rijbewijs in, omdat zij bij een aanrijding had veroorzaakt. De 30-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de Friezin werd afgesleept.