Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 10-05-2009

Taxichauffeur mishandeld door niet-betalende klanten

ROOSENDAAL: Een taxichauffeur uit Roosendaal deed aangifte van mishandeling door twee niet-betalende klanten. De man liep daarbij letsel op aan zijn oog.

Het slachtoffer had zaterdag 9 mei om 04.35 uur twee klanten opgepikt aan de West-Groeneweg te Dinteloord. Op hun verzoek zette hij hen af in de Bandeliersberg in Roosendaal. De twee gingen er zonder te betalen hardlopend vandoor. De chauffeur wilde zijn rekening van 46,40 echter betaald zien en ging achter het duo aan. Het lukt hem om één van de daders te achterhalen en vast te pakken. De dader werd echter ontzet door zijn handlanger, waarbij de taxichauffeur klappen moest incasseren. Daarna ging het tweetal er vandoor. Het slachtoffer liep een opgezwollen oogkas op en meldde het geweld aan de politie. Op basis van de aangifte en de signalementbeschrijving stelt de politie een nader onderzoek in. De twee klanten waren mannen van rond de 20 jaar.

Man bedreigt agenten met zwaard

OSSENDRECHT: Naar aanleiding van ernstige bedreigingen arresteerde de politie een 47-jarige man uit Ossendrecht. De man heeft een
alcoholprobleem en had in zijn naaste kring bedreigingen geuit, waarbij hij wapens zou gaan gebruiken. Toen agenten hem wilden aanhouden in zijn woning, stond hij de politie op te wachten met een zwaard in zijn handen.

Om de politie op afstand te houden dreigde hij in de richting van de agenten en zwaaide het zwaard boven zijn hoofd. De agenten gebruikten een protectieschild en pepperspray om de man op andere gedachten te brengen. Onder dreiging van de inzet van pepperspray liet hij het wapen uiteindelijk vallen. Bij de daaropvolgende doorzoeking van de woning vond de politie zwaard, twee dolkmessen en een kruisboog met pijlen. De wapens zijn in beslag genomen. De 47-jarige verdachte is in voorlopige hechtenis gesteld en ingesloten.

Paard overleden na verkeersongeval

HOOGERHEIDE: Bij een verkeersongeval op de Reimerswaalweg is een loslopend paard om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde
zaterdagavond 9 mei om 22.30 uur. Het vermoeden bestaat dat de wei van het paard opzettelijk is opengezet.

Een 22-jarige automobilist uit Krabbendijk zag het dier plotseling voor zich opdoemen toen hij in een bocht reed van de Reimerswaalweg. Er volgde een frontale botsing waarbij het paard om het leven kwam en de auto total-loss raakte. Uit sporen blijkt dat het hekwerk van het weiland van het paard is opengezet.
Het draad van de afrastering was opengemaakt, waardoor het paard zelfstandig het weiland uitkon. Vermoedelijk is er sprake van opzet omdat het hekwerk vorige week ook al door onbekenden werd geopend.

De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden
doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Gordel niet om: meisje (7) klapt tegen de voorruit

OUDENBOSCH: Een 7-jarige meisje liep hoofdletsel op bij een
verkeersongeval op de
Professor Mulderslaan in Oudenbosch. Het kind zat zaterdagmiddag 9 mei om 17.10 uur bij haar moeder in de auto. Het kind zat op de achterbank en droeg geen autogordel.

Bij een hevige remactie bij een wegversmalling vloog het
slachtoffertje vanaf de achterbank met haar hoofd tegen de voorruit. Omdat het meisje steeds buiten kennis raakte werd naast een ambulance ook de traumahelikopter ingezet. Die hoefde echter niet te landen omdat het ambulancepersoneel de zaak onder controle had.

Sinds 1992 is het verplicht om zowel op de voor- als op de
achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. Die regel is het leven geroepen, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. De politie controleert daarom op de draagplicht van de autogordel. Een overtreder betaalt 90,- boete.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-05-2009 12:33 | © Regio Midden en West Brabant |