Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding na rijden onder invloed

Tiel, 10-05-2009 o Op de Wadenoijenlaan in Tiel zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee autos tegen elkaar aangereden. Hierbij is een 37-jarige man uit Tiel gewond geraakt.

Agenten zagen tijdens hun surveillance omstreeks 04.30 uur een auto met veel schade rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken. Het bleek om een 19-jarige man uit Tiel te gaan. Omdat de agenten vermoedden dat de man had gedronken, lieten ze hem blazen. Hij blies een F. Hierop hebben ze de Tielenaar aangehouden.

Kort daarna kregen de agenten een melding dat een getuige even daarvoor een klap had gehoord op de Wadenoijenlaan en dat er mogelijk een ongeval was gebeurd. De agenten vermoedden dat de 19-jarige man hier bij betrokken was, gezien de schade aan zijn auto.

Na onderzoek bleek dat 19-jarige Tielenaar vlak voordat hij werd aangehouden over de Wadenoijenlaan reed. Bij de kruising met de Vurenlaan had hij voorrang moeten geven aan een 37-jarige automobilist uit Tiel, die van rechts kwam. Dit deed de 19-jarige man niet. Hierdoor ontstond een aanrijding. Na de aanrijding is de 19-jarige weggereden, wat strafbaar is. De 37-jarige man uit Tiel is met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De 19-jarige verdachte is naar het bureau overgebracht. Daar is een ademanalysetest bij hem afgenomen. Hier blies hij 710 ug/l. Na onderzoek bleek tevens dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie heeft hem voor verhoor ingesloten.

(15)

Laatst gewijzigd 10-05-2009 13:03 | © Regio Gelderland-Zuid |