Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 10 mei 2009



Eenzijdige aanrijding

Markelo

De 15-jarige passagiere was door de brandweer uit de auto gehaald omdat zij bekneld zat. Met onbekend letsel werd ze overgebracht naar het ziekenhuis.

Op vrijdag 8 mei 2009 omstreeks 20.08 uur reed een 18-jarige man uit Markelo met zijn auto over de Stationsweg in Markelo. Hij kwam uit de richting van Lochem. Vlak voor de kruising Stokkumerweg met de Ensinkgoordijk raakte hij de controle over het stuur kwijt. De auto sloeg over de kop en belandde rechts in de berm. Hierbij kwam de 15-jarige passagier, een meisje uit Markelo, bekneld te zitten. De brandweer heeft haar bevrijd waarna ze met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd overgebracht. De 18-jarige bestuurder werd aangehouden. Zijn rijbewijs en kentekenbewijs werden ingevorderd. De verkeersongevalanalist van Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht. De 18-jarige bestuurder heeft minimaal 133 km/u gereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-053938)

Rijbewijzen ingevorderd

Afgelopen weekend zijn diverse bestuurder gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Hieronder staan de aanhoudingen vermeld waarbij het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Denekamp
Een 28-jarige automobilist uit Enschede werd op zaterdag 9 mei omstreeks 1.05 uur gecontroleerd op de Penninksbrugweg in Denekamp. Hij had een promillage van 1,5 en moest zijn rijbewijs inleveren. (09-054039)

Almelo
Een 36-jarige automobilist uit Almelo reed op zaterdag 9 mei omstreeks 3.01 uur over de Rembrandtlaan in Almelo. Hij had op de kruising met de Bernardus Blommersstraat twee paaltjes omver gereden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Uit onderzoek bleek dat hij een promillage had van 1,5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (09-054067)

Nijverdal
Een 56-jarige automobilist uit Nijverdal werd op zaterdag 9 mei omstreeks 15.29 uur gecontroleerd op de Grotestraat in Nijverdal. De man heeft een rijverbod van 14 uur gekregen en zijn rijbewijs werd ingevorderd toen uit onderzoek bleek dat hij een promillage had van 2,4! (09-054249)

Op 9 mei 2009 omstreeks 23.51 uur werd een 42-jarige man uit Nijverdal gecontroleerd op de Molukkenstraat in Nijverdal. Hij had ook teveel gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,4 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren. (09-054394)

Politie houdt dreigende vader aan

Hengelo

Een vader van een leerling werd aangehouden nadat hij schoolpersoneel had bedreigd met de dood.

Op vrijdag 8 mei 2009 omstreeks 8.30 uur werd de secretaresse van een school in Hengelo gebeld door een vader van een leerling. Tijdens dit gesprek begon de vader de 62-jarige secretaresse te bedreigen en te beledigen. Zij verbrak daarom de verbinding. De vader verscheen even later op school. Hij heeft zijn 12-jarige zoon, tegen zijn wil, uit de klas gehaald. De politie werd daarop gealarmeerd. Toen de vader opnieuw naar school belde en wederom de secretaresse bedreigde en beledigde waren de agenten hiervan getuige. Zij zijn daarop naar de woning van de 31-jarige vader gegaan in Hengelo en hebben hem aangehouden. De man is opgesloten. Hij wordt maandag voorgeleid. (09-053536)

Zes aanhoudingen in omvangrijke drugzaak

Enschede/Venlo

Politie heeft vijf mannen en één vrouw aangehouden als verdachten in een grote drugszaak. De vier mannen uit Twente (56, 39, 44, 58 jaar) en de 35-jarige man en 33 jarige vrouw uit Venlo werden vrijdagmiddag 8 mei aangehouden door het arrestatieteam voor de opiumwetgeving. Het onderzoek vindt plaats zowel in Nederland als in Duitsland. De politie heeft inmiddels meerder woningen zowel in Twente als in Venlo doorzocht. Hierbij werden verdovende middelen aangetroffen. Alle verdachten zijn opgesloten en zitten in beperking. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (09-053562)

Automobilist mishandeld

Nijverdal

Politie hield man aan die even daarvoor een medeweggebruiker heeft mishandeld.

Op vrijdag 8 mei 2009 omstreeks 16.15 uur reed een 24-jarige automobilist uit Nijverdal over de Helmkruidlaan in Nijverdal. De bestuurder wordt plotseling ingehaald in de bocht door een blauwe auto. De 24-jarige bestuurder moest remmen om te voorkomen dat er geen aanrijding zou plaatsvinden. De bestuurder van de blauw auto stuurde na het inhalen snel naar rechts. De bestuurder van de blauwe auto reed met hoge snelheid weg, ondanks de aanwezige drempels. Andere inhaalmanoeuvres van de auto gingen ook maar net goed. Toen de bestuurder, een 31-jarige man uit Nijverdal, de auto in de berm parkeerde stopte de 24-jarige man ook om hem aan over zijn rijgedrag aan te spreken. De 31-jarige man stapte op hetzelfde moment uit en liep op de 24-jarige man af. Hij sloeg de man opzettelijk met gebalde vuisten in het gezicht nog voordat hij met hem een woord had gewisseld. De vriendin van de 24-jarige man sprong ertussen. De 31-jarige man reed daarna weg. De politie heeft de 31-jarige man om 17.23 uur aangehouden, dicht bij zijn woning, op een oprit in Nijverdal. De man heeft een verklaring afgelegd en werd daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-053863)

Tasjesroof

Hengelo

Een 22-jarige vrouw werd beroofd van haar tas. Politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie. Op zaterdag 9 mei 2009 omstreeks 3.30 uur liep een 22-jarige vrouw met haar fiets aan de hand over de Steijnstraat in Hengelo. De vrouw kreeg even daarvoor een lekke band in de Velourstunnel. Op een gegeven moment kwamen er drie jongens haar tegemoet. Zij gingen voor haar staan en belette haar verder te lopen. Ze duwden haar met fiets en al op de grond. Één van de jongens pakte haar tas en daarop renden zij allen weg in de richting van de Wolter ten Catestraat. De vrouw is geheel verbouwereerd en emotioneel naar huis gelopen. Signalement van de daders: Antilliaanse jongens tussen de 20 en 25 jaar oud. De weggenomen tas was een zwarte leren weekendtas met inhoud, waaronder portemonnee, sleutels en een telefoon.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie. Dit kan aan het politiebureau of telefonisch 0900-8844 of anoniem bel M: 0800-7000. (09-054131)

Oplichting

Borne

Man raakt 1000 euro kwijt aan oplichter.

Op zaterdag 9 mei 2009 omstreeks 16.00 uur reed een 44-jarige man uit Enschede over de A35 in Borne. Hij zag aan de kant van de snelweg een grijze Mercedes op de vluchtstrook stilstaan. De man die naast deze auto stond maande hem tot stoppen. Deze man vertelde de 44-jarige Enschedeër dat hij een autohandelaar uit Berlijn was en pech had met zijn net gekochte Mercedes. Tevens was het bankpasje van de man stuk en kon hij geen geld opnemen. De handelaar vroeg of hij 1000 euro mocht lenen en gaf als onderpand de man diverse gouden sieraden. Hierop heeft de man voor de handelaar geld gepind in Borne. Toen de Enschedeër thuis kwam heeft hij de naam van de handelaar 'gegoogeld' . Daar kwam er erachter dat de handelaar een oplichter was. Bij Politie Twente zijn twee soortgelijke meldingen bekend. De politie waarschuwt voor deze werkwijze van een man met het volgende signalement:
- buitenlands uiterlijk

- geen baard/snor

- fors, gezet postuur

- casual gekleed

- ongeveer 1.60 a 1.70 meter groot (09-054320)

Ploertendoder aangetroffen

Rijssen

Bij controle van een auto troffen agenten wiet en een ploertendoder aan.

Op zondag 10 mei omstreeks 00.20 uur controleerden politieagenten een personenauto op de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen. In de auto zitten drie mannen uit Hoofdorp en Haarlem. Één van had een zakje wiet bij zich. Dit betrof een gebruikershoeveelheid, dus gedoogd. De politieagenten hebben de auto doorzocht en troffen een ploertendoder onder het matje van de bestuurdersstoel aan. De 21-jarige bestuurder werd aangehouden. De ploertendoder werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-054426.)

Vrouw aangehouden met GHB

Hengelo

Een 20-jarige vrouw uit Eibergen werd aangehouden door de beveiliging van een discotheek in Hengelo omdat zij in het bezit was van GHB.

De politie heeft de vrouw op zondag 10 mei 2009 omstreeks 2.32 uur overgenomen van de portiers van de discotheek. Zij hadden een vrouw van 20 jaar aangehouden terzake opiumwetgeving. De vrouw was in het bezit van buisjes waar mogelijk GHB in zat. De vriend, een 28-jarige man uit Overdinkel belemmerde de aanhouding. Hij werd ook aangehouden evenals een 18-jarige man uit Denekamp die de aanhouding wilde voorkomen. Allen werden overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-054463)

Brandstichting

Goor

Politie verzoekt getuigen van de brandstichting zich te melden.

Op zaterdag 9 mei 2009 omstreeks 4.12 uur stond er een bedrijfsauto in brand aan de Deldensestraat in Goor. Het afdak van de veranda had tevens vlam gevat. De 35-jarige bewoner had het vuur van de veranda zelf kunnen doven. De autobrand werd door de brandweer geblust. Uit onderzoek bleek dat het brandstichting betrof. De man heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak. Omstreeks 3.14 uur dezelfde nacht stond een oud papiercontainer ter hoogte van de basisschool de Wiekslag aan de Kievitstraat in Goor in brand. De politie sluit niet uit dat dit het werk is van dezelfde persoon/personene. Getuigen kunnen zich melden aan het politiebureau of telefonisch 0900-8844 (09-054077)

Wijkbureau West dinsdag gesloten

Enschede

In verband met de intergrale handhavingsdag genaamd Zuidwestenwind van dinsdag 12 mei a.s. is het politiebureau West van het team Enschede de gehele dag gesloten. Het wijkbureau in Zuid blijft open. Omdat het politieteam Haaksbergen aansluit bij deze actie is het bureau in Haaksbergen tot 12.30 uur geopend. Deze actie wordt twee keer per jaar georganiseerd om kleine ergernissen in de wijk met diverse instanties aan te pakken.

Onderstaand persbericht werd gisteren verzonden. De grondeigenaar heeft zich gehouden aan de afspraak. De politie heeft om 21.00 uur geen personen meer aangetroffen. Het terrein was opgeruimd.

Politie beëindigd illegaal piratenfestijn

Den Ham

Surveillerende agenten ontdekten illegaal piratenfestijn. Grondeigenaar kreeg boete en de bijbehorende dwangsom uitgereikt.

Op zaterdag 9 mei 2009 omstreeks 13.15 uur zagen surveillerende agenten dat er een zendmast stond in een weiland aan de Daarleseweg in Den Ham. Naast de mast stond een tent met daarin een bar aanwezig. De Een 16-jarige jongen uit Den Ham zond muziek uit onder de naam Radio Blokhut FM. Toen de politie arriveerden waren er ongeveer 10 personen aanwezig. Men had een feest gepland dat de hele avond zou doorgaan. De agenten troffen 33 kratten bier aan. De grondeigenaar, een 27-jarige man uit Den Ham, had geen vergunning om een evenement te houden. Hij kreeg hiervoor een boete. Tevens werd aan hem een dwangsom, namens de Burgemeester, uitgereikt.

Met de gemeente Twenterand heeft de Politie Twente een convenant afgesloten om dergelijke feesten te beëindigen. Mede omdat de veiligheid in het gedrang komt en de openbare orde wordt verstoord. Ervaring leert dat er grote hoeveelheden alcohol wordt gedronken en er ook jongeren onder de 16 jaar aanwezig zijn. Voor de gemeente Twenterand is dit de eerste uitgereikte dwangsom, van E 10.000,- per dag als de tent niet wordt opgeruimd voor 20.00 uur vanavond. (09-054215)