Gemeente Soest

.

Brand nabij winkelcentrum Soest Zuid

10 mei

Op zondag 10 mei is er om ongeveer 11.00 uur een melding binnengekomen van brand in een pand aan de Soestbergsestraat bij winkelcentrum Soest Zuid.

De brand is ontstaan in de meterkast in de trapopgang naar de woning op de eerste verdieping. De brand veroorzaakte veel rook in de woning en de lingeriewinkel onder de woning.

In de woning was op dat moment één persoon aanwezig. Deze heeft met hulp van buren het pand kunnen verlaten en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht in verband met ademhalingsmoeilijkheden.

De brandweer was snel ter plaatse en had de brand binnen een half uur onder controle. Daarna is de brandweer nog enige tijd bezig geweest met nablussen en controle.

In de winkel en de woning, waar in totaal drie personen wonen, is sprake van rook en waterschade. In overleg met de bewoners wordt naar vervangende woonruimte gezocht. Stichting Salvage ondersteunt de eigenaresse van de lingeriewinkel bij de maatregelen die moeten worden genomen voor de winkel.

De brandweer is uitgerukt met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een voertuig voor de officier van dienst. De gemeente heeft vanuit de gemeentelijke crisisbeheersing de draaiboeken `Voorlichting' en `Opvang en verzorging' ingeschakeld.

De politie zorgde voor afzetting en ondersteuning. Burgemeester Noordergraaf is ter plekke komen kijken en heeft gesproken met de bewoners en de eigenaresse van de winkel.

In verband met werkzaamheden aan de elektriciteitsleidingen is de stroom in de directe omgeving enige tijd afgesloten.