Politie Gelderland-Zuid

Drie maal rijden met alcohol

Groesbeek, Nijmegen, 10-05-2009 o Zaterdagavond en nacht is zijn Groesbeek en Nijmegen drie mannen aangehouden en bekeurd voor rijden onder invloed.

In Groesbeek, blies een 20-jarige man bij de blaastest op straat een A. Hiervoor werd hij aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 280 ug/l, terwijl voor beginnend bestuurders 88 ugl is toegestaan. De 20-jarige kreeg een rijverbod van drie uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Nijmegen

In Nijmegen zagen agenten omstreeks 21.00 uur dat er op de Oranjesingel twee personenautos achter elkaar stilstonden. Bij deze autos waren vier mannen verwikkeld in een discussie. De agenten gingen er heen. Twee van de mannen gaven aan dat de bestuurder van de andere auto hen een paar keer gesneden had. De agenten lieten de bewuste bestuurder blazen, omdat zij vermoedden dat hij gedronken had. Hij blies een F, waarop hij werd aangehouden. Op het bureau blies de man 1065 ug/l, bijna vijf keer het toegestane wettelijk maximum. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod van 13 uur heengezonden.

Net voor middernacht werd een 48-jarige man uit Nijmegen gecontroleerd op alcoholgebruik. De 48-jarige Nijmegenaar had teveel gedronken. Hij blies 470 ug/l, waar 220 ug/l maximaal is toegestaan. De man werd later die nacht met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur heengezonden.

(15)

Laatst gewijzigd 10-05-2009 13:41 | © Regio Gelderland-Zuid |