Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district

Tilburg, 10-05-2009

Gezellige horecanacht in Tilburg

TILBURG: Agenten van de politie hielden in de nacht van zaterdag 9 mei op zondag 10 mei toezicht in en rond het centrum van Tilburg. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.

Er hing een gezellige en gemoedelijke sfeer, aldus de dienstdoende agenten. Na sluitingstijd (rond 04.00 uur) moest de politie in actie komen en verrichtte vier arrestaties. Drie personen werden opgepakt vanwege mishandeling. Onder de arrestanten waren twee minderjarige jongens van 16 en 17 jaar. De vierde arrestatie betrof een fietsendief die op heterdaad werd betrapt. Daarnaast bekeurde de agenten twee wildplasser en vijf verkeersovertreders.

Getuige grijpt in bij rijden onder invloed

TILBURG: Een 45-jarige automobilist greep in toen hij zag dat een andere weggebruiker het verkeer in gevaar bracht op de A-58. Zijn Belgische voorganger reed namelijk hevig te slingeren. De auto zwalkte van links naar rechts over de autosnelweg. De snelheden varieerden daarbij van 50 km/u tot 140 km/u.

De getuige ontstak zijn alarmverlichting om het achteropkomende verkeer te waarschuwen en belde het alarmnummer 112. De politie was snel ter plaatse omdat de getuige zijn de positie bleef doorgeven aan de meldkamer. De 45-jarige Antwerpenaar werd uiteindelijk gearresteerd bij een tankstation langs de A-58 ter hoogte van Gilze. De man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een
ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 510 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Brandschade aan garages en auto's

TILBURG: Door onbekende oorzaak is er brand ontstaan in een garagebox aan het Galeipad in Tilburg. Het vuur werd op zondag 10 mei even na 05.00 uur ontdekt. De garage en de aanwezige gestalde auto zijn compleet verwoest. De naastgelegen garagebox raakte ook zwaar
beschadigd. In deze garage stond een VW kever uit 1968, waaraan ook schade ontstond. Een derde garagebox liep schade aan het dak op. Twee geparkeerde auto's (achter de garageboxen) raakten beschadigd toen de eerste box instortte. De politie heeft geen redenen om aan te nemen dat hier sprake is van brandstichting. Vanwege verder
instortingsgevaar is de gemeente Tilburg ingeschakeld om noodzakelijke maatregelen te treffen

Alcohol en drugs

TILBURG: In de nacht van zaterdag 9 mei op zondag 10 mei behandelde de politie een eenzijdig ongeval op de kruising Noordhoekring / Spoorlaan / Hart van Brabantlaan. Een 31-jarige Tilburger knalde door nog onbekende oorzaak hard tegen de stoeprand. Dat gebeurde rond 04.45 uur. De agenten stelden vast dat de 31-jarige bestuurder onder invloed van alcohol was. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Zijn broer (passagier) was het daar niet mee eens en wilde de arrestatie
belemmeren en werd gewelddadig tegen de agenten. Ook hij werd
aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De ademanalyse bij de 31-jarige Tilburger gaf een uitslag van 710 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bij zijn 25-jarige broer werden verdovende middelen aangetroffen. De man had zeven gripzakjes met wit poeder in zijn schoen verstopt. Verder had hij een behoorlijk bedrag aan contant geld bij zich. Zowel de drugs als het geld zijn in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de verdachte zich bezig hield met handel in drugs.

Arrestatie na bedreiging met mes

TILBURG: Een 21-jarige Tilburger is door de politie opgepakt nadat hij twee personen bedreigde met een mes. Agenten werden zaterdagavond 9 mei om 22.50 uur geroepen bij een conflict op het Merodeplein.

De man was naar het adres gegaan en had de drie aanwezige personen bedreigd met een mes en daarbij stekende bewegingen gemaakt. Het lukte om de dader buiten te werken de politie te waarschuwen. In de
tussentijd trapte de verdachte nog een deuk in een geparkeerde auto op het Merodeplein. De verdachte werd gearresteerd en in de nabije omgeving werd een steekwapen aangetroffen. De ruzie ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De agenten hadden overigens sterk de indruk dat de verdachte onder invloed van alcohol en/of van verdovende middelen verkeerde. De man is ingesloten in het politiebureau en wordt verhoord.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-05-2009 13:57 | © Regio Midden en West Brabant |