Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Veluwe - 25 boetes op controledag "Groennetwerk"          |

Op de controledag van de stichting "Groennetwerk" die zaterdag 10 mei in de natuurgebieden op de Veluwe werd gehouden, zijn 25 bekeuringen opgemaakt voor onder meer paardrijden buiten de routes, loslopende honden, bevinden in verboden gebied (artikel 461) afval verbranden en rijden met een quad-voertuig in de bossen. Drie bestuurders van legertrucks, in gebruik bij een evenementenbureau, werden bekeurd wegens het rijden in de bosgebieden.


Op en rond de randmeren vielen bekeuringen voor het vissen zonder vispas en het te snel varen. Naast de genoemde bekeuringen werden nog eens zeven andere overtreders gewaarschuwd, waaronder een illegale kampeerder en een situatie van onjuiste mestopslag. Er werden 41 sportvissers gecontroleerd op hun vispas en gebruik van het aas.


De controledag die tussen 12.00 en 19.00 uur werd uitgevoerd door alle Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA's) en toezichthouders van de verschillende natuurgebieden en de Randmeren op de Noordwest Veluwe, werd ondersteund door enkele politiemensen en leden van de Koninklijke Marechaussee. Ook een helikopter van het KLPD (landelijke politiediensten) was vanuit de lucht beschikbaar.


In totaal namen aan de controledag 34 BOA's, politiemensen en leden van de KMAR deel


De surveillances vonden plaats in alle bij het Groennetwerk aangesloten gemeenten te weten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe
Naast de gezamenlijke controledagen van het Groennetwerk, die enkel keren per jaar worden gehouden houden de BOA's dagelijk individueel toezicht in de gebieden waarvoor ze zijn aangesteld. BOA's hebben opsporingsbevoegdheid en mogen bekeuringen uitschrijven.
Voor meer informatie is er de website www.groennetwerk.nl


-----------------------



---- --