Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 10-05-2009

Bromfietser opgepakt na levensgevaarlijk rijgedrag

KAATSHEUVEL: Een 19-jarige man uit Tilburg is door de politie
gearresteerd nadat hij in Kaatsheuvel levensgevaarlijke toeren op zijn brommer had uitgehaald.

Een motoragent zag de bromfietser zaterdagmiddag 9 mei om 17.10 uur rijden op De Horst. De verdachte droeg geen helm en reed bovendien niet op het verplichte fietspad. Toen de motoragent hem een stopteken gaf, ging de man er vandoor. Hij reed met circa 90 km/u uur door de bebouwde kom van Kaatsheuvel. Hij vertoonde daarbij verkeersgevaarlijk rijgedrag, waarbij omstanders opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Tijdens de rit probeerde hij de motoragent van de weg te drukken. Hij schopte daarbij zelf naar de motor om de agent ten val te brengen. Een getuige probeerde zijn weg te belemmeren door op de rijbaan te gaan staan. De verdachte reed echter met onverminderde snelheid op de man in, waardoor de getuige opzij moest springen. Met hulp van een surveillanceauto van de politie lukte het om de verdachte op de op de N-261 ter hoogte van Tilburg (autosnelweg) tot stoppen te dwingen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Hem wordt o.a. poging tot doodslag ten laste gelegd. Zijn bromfiets is in beslag genomen.
De politie is nog op zoek naar de getuige die bijna werd aangereden. Zijn identiteit is niet bekend. Hij wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Arrestatie vanwege bezit GHB

TERHEIJDEN: In een Terheijdense horecazaak werd een van de bezoekers betrapt op het bezit van drugs. Dat gebeurde zondag 10 mei om 00.30 uur. De verdachte, een 20-jarige man uit Terheijden, werd gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Hij had twee buisjes GHB bij zich en verklaard eerder op de avond al GHB te hebben gebruikt. Zijn drugs zijn in beslag genomen en de verdachte kreeg proces-verbaal vanwege overtreding van de Opiumwet. GHB valt overigens onder
softdrugs.

Man opgepakt na bedreiging horecaportier

OOSTERHOUT: De politie arresteerde een 18-jarige inwoner van
Oosterhout op verdenking van bedreiging. De man was zondag 10 mei 2009 om 02.00 uur uit een horecazaak in de Klappeijstraat verwijderd wegens wangedrag. De man uitte daarna ernstige bedreigingen tegen de portier van het etablissement. Getuigen bevestigden dit. Na melding aan de politie, ging agenten over tot de arrestatie van de verdachte. De man is ingesloten en wordt verhoord.

Beschonken zoon rijdt auto ouders in de prak

SPRANG-CAPELLE: De politie werd op zondag 10 mei omstreeks geroepen bij een verkeersongeval aan Hoge Vaart in Sprang-Capelle. Daar botste omstreeks 05.30 uur een 18-jarige automobilist tegen een lantaarnpaal. Omstanders hielden de veroorzaker in bedwang, omdat hij aanvankelijk wilde vluchten van de plaats van het ongeval. De reden was snel duidelijk. Hij had namelijk geen rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Na een avondje stappen had hij bij thuiskomst ongevraagd de auto van zijn ouders meegenomen om een stukje te gaan rijden.

De 18-jarige inwoner van Sprang-Capelle werd gearresteerd. In het politiebureau moest hij meewerker aan een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 370 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Het motorrijbewijs van hem is ingevorderd. Hij bleek nog niet in het bezit te zijn van een rijbewijs om achter het stuur van een auto te zitten. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op.
De auto en de lichtmast raakten overigens zwaar beschadigd bij de botsing.

Kassageld buitgemaakt bij inbraak

OOSTERHOUT: Bij een computerzaak in winkelcentrum Zuiderhout is ingebroken. Het inbraak alarm trad zondag 10 mei om 00.30 uur in werking. Agenten stelden vast dat er daadwerkelijk was in gebroken en wachtten de komst van de eigenaar af. Het is nog onduidelijk hoe de dader precies is binnen gekomen. Wel staat vast dat hij een geldbedrag uit de kassa heeft buitgemaakt.

Laatst gewijzigd 10-05-2009 15:21 | © Regio Midden en West Brabant |