Ingezonden persbericht


PERSBERICHT.

ZONDAG 10 MEI, BOMEN- EN STADSWANDELING IN WEERT
o.l.v. de Stadsgidsen en gidsen Bomenwerkgroep IVN Weert e.o

In deze wandeling speciaal aandacht voor het bomenbestand in het centrum van de stad. Met deze wandeling willen wij het bomenbestand op een positieve manier onder uw aandacht brengen. Bomen zijn belangrijk voor ons. Ze zorgen voor zuurstof, vangen fijnstof op en nemen CO2 en andere luchtverontreiniging op. Daarbuiten zult u versteld staan van de variatie in de soort bomen en in hun geheimen. Ook zult u zien dat er op een aantal plaatsen de bestaande bomen prachtig zijn ingepast in de nieuwe bebouwing. Wellicht brengt deze wandeling u op een idee voor de verkiezing van uw favoriete boom, laan of bomengroep van Weert. U kunt uw stem nog tot 7 juni uitbrengen op de boom met de volgens u de hoogste X-factor op; www.boomverkiezing.nl. Op zaterdag 13 juni wordt de boom met de meeste stemmen "gehuldigd" en worden prijzen verloot onder de kiezers. Uniek is dat deze wandeling samenloopt met de open stadwandeling. Een van de stadsgidsen vertelt u graag over de geschiedenis van Weert, het oude stratenplan, de oude gebouwen, waar bomen van oudsher een plaats hebben. Weert is vanouds een agrarische nederzetting. Dat is nog te zien aan de vele poorten in de binnenstad en de stadsboerderijen. En naast het verleden van Weert komt ook het heden uitgebreid aan bod. Weert is immers een bruisende stad die aan haar toekomst werkt. Het belooft een mooie wandeling te worden met afwisselend informatie over bomen en gebouwen.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met de gidsen mee.
De kosten bedragen E 3,00 per persoon (kinderen jonger dan 12 jaar: gratis). Ook bent u in de gelegenheid om het boekje, "Wandel- en fietstochten langs monumentale bomen in de gemeente Weert", bij deelname te kopen voor E1,50. De wandeling staat hierin beschreven. De wandeling duurt ca. 2 uur.
Vertrekpunt: zondag 10 mei om 13.00 uur op het Kasteelplein bij de Rabobank. De prijs voor deelname betaalt u ter plekke aan de gids. Inlichtingen: Wiel Vanlier 0495-533581of Gerard Hendriks 0495-536357