Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 1 mei 2009

Verrassende vaarexcursie door de Eilandspolder

Op zondag 10, 17 en 24 mei van 10.00 tot ca. 12.00 uur en op vrijdag 22 en 29 mei van 19.00-21.00 uur kunt u mee met de gidsen van Landschap Noord-Holland door de prachtige Eilandspolder. We maken een vaarexcursie om nog eens aan terug te denken. Want in het voorjaar is er altijd veel te zien in de Eilandspolder. Het riet is nog niet zo hoog en daardoor hebben we een weids zicht op alles wat zich in het veld afspeelt. Scholekster, tureluur, rietzanger en fitis zijn nog maar enkele van de soorten die we regelmatig in de Eilandspolder ontmoeten. Tijdens de vaarexcursie maken we vaak een kleine wandeling door het geheimzinnige Uilenbosje waar van alles is te zien en te horen. Voor kinderen is deze tocht ook altijd een belevenis.

We verzamelen bij werkschuur de Molenaar aan de Oudelandsedijk 1a. Het is ten zuiden van het dorpje Driehuizen aan de oostelijke kant van de Schermerringvaart.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. Omdat er gevaren wordt in een open boot, raden wij u aan warme kleding te dragen. De kosten bedragen ¤ 9,50 (Beschermers ¤ 6,50) en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.