Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"Durf te zwerven!" Centrum Beeldende Kunst biedt workshop zwerven

De tentoonstelling 'Nomaden' in het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam laat zien hoe nomadenstammen in de hele wereld leven, en hoe hun leefwijze onder druk staat door verstedelijking en globalisering. Tegelijk komt een nieuw nomadisme op in de wereld - te denken is aan de slachtoffers van economische ontwikkelingen. Maar ook aan globetrotters, iets wat juist onder kunstenaars een ideaal en praktijk is. De samenstellers van 'Nomaden' organiseren de workshop 'Durf te zwerven' op zondag 10 mei. Deelnemers leren hierin over kunst en fotografie en over de motivaties van kunstenaars. En ze leren over een leefwijze die niet alleen voor de kunst maar voor iedereen relevant kan zijn.

Tijdens deze workshop beleeft u de ervaringen van kunstenaar Jeroen Toirkens die naar de meest afgelegen gebieden op aarde reist om de leefstijl van nomaden vast te leggen. Al jaren werkt hij aan het project 'NomadsLife', waarvoor hij de meest afgelegen plekken ter wereld bezocht. Tijdens de workshop verplaatst u zich in het leven van een nomade. Wat betekent dit voor u en welke mogelijkheden biedt het, hier in ons eigen land in de realiteit van 2009? In groepjes voorzien we de getoonde foto's van commentaar en gaan daarna zelf foto's maken die we samen bespreken en publiceren op de CBKwebsite.

Durf te zwerven is een beleving onder leiding van Maarten Swinkels van new shoes today en Jeroen Toirkens.

Zondag 10 mei 13-16 uur (ook voor kinderen vanaf 8 jaar). Locatie: Centrum Beeldende Kunst. ¤ 5,- p.p. (kinderen gratis). Aanmelden: adventures@cbk.rotterdam.nl.