Erasmus MC



---

Feyenoord organiseert Sophiadag

De laatste thuiswedstrijd van Feyenoord, op zondag 10 mei, staat traditioneel in het teken van het Erasmus MC-Sophia. Honderden patiëntjes uit het kinderziekenhuis mogen de wedstrijd vanuit het speciaal gereserveerde Vak G volgen. Rondom het duel worden diverse Sophia-acties georganiseerd, waaronder een collecte.

Ambassadeur
Kinderen die niet in staat zijn de wedstrijd vanuit het vak te bekijken, worden met hun begeleiders in de businessunits ontvangen. Ook op het veld komt de Sophiadag tot uiting. De wedstrijdmascotte, de wedstrijd- en scheidsrechter-escortes en de vlaggenkinderen zijn uit het Erasmus MC-Sophia afkomstig. Na afloop wordt Kevin Hofland, namens Feyenoord de ambassadeur van het Sophia, op het veld geïnterviewd over deze dag.

Uitklapbed
Tientallen vrijwilligers van het Erasmus MC-Sophia en De Feyenoord Supportersvereniging collecteren onder de bezoekers. Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om uitklapbedden aan te schaffen voor ouders of verzorgers die in het Sophia overnachten. Wanneer het kind op een meerpersoonskamer verblijft, krijgt de ouder een uitklapbed naast het bed van het kind.

Publicatiedatum: 8 mei 2009