Kardinaal Simonis in Meerveldhoven


Veldhoven, 20090503 -- Komende zondag, 10 mei, zal Adrianus kardinaal Simonis voorgaan in een plechtige Mis om 11.00 uur in de Lambertuskerk in Meerveldhoven, ook wel bekend als het genadeoord van Onze Lieve Vrouw ter Eik.

Kardinaal Simonis (geboren 1931) was bisschop van Rotterdam (1970) en vervolgens aartsbisschop van Utrecht (1983) tot zijn emeritaat (pensionering) op 14 april 2007. Op 25 mei 1985 werd hij tot kardinaal gecreëerd door paus Johannes Paulus II. Na diens overlijden vier jaar geleden nam kardinaal Simonis als enige Nederlander deel aan het conclaaf bij de verkiezing van paus Benedictus XVI.

Sinds zijn pensionering als aartsbisschop woont de kardinaal in het Bisdom 's-Hertogenbosch. Hij woont in het nieuwe landelijke centrum van de Focolarebeweging Nederland, dat gevestigd is in de voormalige abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Hoewel geen lid van deze beweging heeft de kardinaal altijd veel sympathie gehad voor de spiritualiteit van deze en andere nieuwe lekenbewegingen in de kerk.

Kardinaal Simonis is uitgenodigd voor te gaan in de Hoogmis van 10 mei bij gelegenheid van de viering dit jaar van de heroprichting van de parochie H. Lambertus in Meerveldhoven 150 jaar geleden. Hij liet weten graag voor deze gelegenheid op bedevaart te komen naar O.L.V. ter Eik.





Parochie H. Lambertus, Veldhoven