Frans Bauer brengt bloemenaubade op Moederdag

29/03/2009 16:18

Bloemenbureau Holland

Volkszanger nummer één Frans Bauer geeft een exclusief thuisconcert bij de (moeder van de) winnaar van een campagne van Bloemenbureau Holland. Het gaat om een onderdeel van een grensoverschrijdend initiatief dat in aangepaste vorm ook van start gaat in het Duitse Ruhrgebied en het Verenigd Koninkrijk. Met radiospotjes wil Bloemenbureau Holland de consumenten in de drie landen verleiden tot het kopen van een geluksmoment in de vorm van een bos bloemen voor Moederdag (zondag 10 mei). Frans Bauer heeft exclusief zijn naam verbonden aan dit geluksoffensief.

In het huidige economisch klimaat een geluksgevoel bij de mensen brengen. Dat is het doel van de voorjaarscampagne van Bloemenbureau Holland en zijn bloemenambassadeur Frans Bauer. Dat daarmee de verkoop van bloemen in Nederland en in de twee grootste exportmarkten wordt vergroot, is mooi meegenomen. In een tijd waarin consumenten terughoudender worden bij de aanschaf van duurdere spullen, laat de bloemensector zien dat klein geluk - een mooie bos bloemen! - nog altijd voor velen dichtbij is. Gewoon, door op Moederdag bloemen cadeau te geven.

Huiskamerconcert

Frans Bauer zet zich exclusief in voor de Nederlandse bloemenmarkt. Radiocommercials vormen van Belfast tot Londen en van Amsterdam tot Keulen het hart van de campagne; de boodschap in Nederland wordt ingesproken en gezongen door Frans, met als centrale boodschap: Bloemen maken je blij. Elke dag.

Aan de actie is een prijsvraag verbonden. Zo kunnen bloemenkopers een uniek mini-concert van Frans Bauer winnen op zondag 10 mei. Daarvoor moet dan wel eerst één van de 100 kansnummers worden bemachtigd door op vrijdag 8 of zaterdag 9 mei een bos bloemen te kopen bij een deelnemende winkelier. Zaterdagavond wordt de winnaar bekendgemaakt.

Advertenties, posters en kaarten

De radiocampagne wordt ondersteund door advertenties in kranten en door het verspreiden van winkelmateriaal zoals posters en kaarten. De actie in de drie landen loopt van eind april tot en met 10 mei, Moederdag.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl