Provincie Antwerpen


Mano Mundo strikt wereldster op de valreep

Roby Lakatos volgt karma.

Hij speelde zowat overal in de wereld: van Carnegie Hall (New York) tot Queen Elizabeth Hall (Londen). Hij ondertekende een platencontract met Deutsche Gramophon, speelde samen met Wladimir Repin en Stéphane Grapelli maar was evenzeer vedette van dienst op de Proms. Hij is nog zelden in België te zien vanwege te groot geworden. Uit sympathie voor Mano Mundo maakt Roby een uitzondering. Samen met Myriam Fuchs, zorgt hij voor de nodige Klezmer Karma.

Abdelli brengt statement.
Ook Abdelli werd in extremis aan de unieke samenwerking tussen Roby Lakatos en Myriam Fuchs toegevoegd. Hij zong duetten met Loreena McKennit en Cheb Mami, zijn eerste plaat werd geproduced door Peter Gabriel en hij had voor zijn carrière de steun van Yehudi Menuhin. Abdelli is een Kabylisch (Algerije) topmuzikant die het voorbije decennium op alle grote podia van de wereldmuziekfestivals stond. Dat hij als Noord-Afrikaan het podium wil delen met de joodse Myriam Fuchs en de Hongaar Robby Lakatos is voor Mano Mundo meer dan een belangrijk statement. Het is een eer.

Myriam Fuchs : grote dame, groot gebaar...
Myriam Fuchs is niet alleen de grande dame van het Jiddische lied in Europa. Ze is ook iemand met ruime opvattingen en een groot hart. Toen ze werd gecontacteerd door Mano Mundo, kwam ze zelf met het idee om enkele nummers samen met Abdelli te zingen. Ze zorgde er ook voor dat Roby Lakatos en zijn muzikanten vanuit Istanboel naar Boom komen overgevlogen. Haar optreden is meteen het eerste hoogetpunt van zondag 10 mei, vóór andere kleppers als Garland Jefrreys, Malick Pathé Sow, Bart Peeters of Roland.

Dit optreden komt tot stand dankzij de hulp van het Joods Cultuurfestival van de provincie Antwerpen.

Praktische info
wanneer:
Zondag 10 mei
waar:
De Schorre - Boom
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert sp.a
tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Frank Cuypers
frank.cuypers@admin.provant.be
tel. 0473 732 052