Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 28 april 2009

Vogelkijkdag in de Grafelijkheidsduinen

Zondag 10 mei organiseert Landschap Noord-Holland een vogelkijkdag tussen 09.00 en 16.00 uur bij de Harmplas in de Grafelijkheidsduinen. Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig om instructies te geven en hebben een antwoord op al uw vragen over vogels.

Eén van de belangrijkste vogeltrekroutes loopt langs de kust. Het duingebied bij Den Helder vormt voor vogels een prettig landschap waarin allerlei landschapstypen samen komen. Zowel zout- als zoetwater, duinen en bos. Momenteel zijn de kleine zangvogels erg actief zoals de sprinkhaanzanger en de blauwborst. Verder zijn geoorde futen aanwezig en kunnen vele andere vogels zoals zwaluwen, koekkoek, beflijster, havik, sperwer en misschien overvliegende lepelaars gezien worden. Ook het promotieteam van Landschap Noord-Holland is aanwezig. Er staan telescopen opgesteld zodat u de vogels van 'nabij' kunt bekijken.

Vogelkijkdag Grafelijkheidsduinen, 500 meter ten zuiden van Fort Kijkduin in Huisduinen. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle excursies vindt u op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.



Landschap Noord-Holland