Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Altsaxofonist Bart Wirtz presenteert nieuwe CD 'Prologue' in Amsterdam

Zondag 10 mei 2009 presenteert altsaxofonist Bart Wirtz in Comedytheater aan de Nes (Nes 110) zijn debuutalbum 'Prologue' aan het publiek. 'Prologue' is de opmaat naar een muzikale zoektocht en met zijn hechte band voert Wirtz de muziek van het gloednieuwe album voor het eerst uit in Amsterdam. Aanvang concert: 16.30 uur. Zaal open: 16:00 'Prologue' bevat uitsluitend eigen werk en heeft een energieke en bevlogen klank. De combinatie van stijlen en het feit dat de CD op (ouderwets) vinyl is gemastered, maakt het geluid van Wirtz' 'Prologue' origineel en verassend. Bezetting:
Bart Wirtz - altsaxofoon
Jasper Soffers - piano
Jeroen Vierdag - Bas
Joost van Schaik - drums

'Prologue' wordt uitgebracht door Challenge records, dat het volgende schrijft over de CD.

Nadere informatie over Bart Wirtz en 'Prologue'
Altsaxofonist en componist Bart Wirtz is een aanstormend Nederlands talent om in de gaten te houden. Zijn flexibele en diverse stijl past zonder pardon in het rijtje van grootheden als Jackie McLean, Frank Morgan and Art Pepper. Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Rotterdam won hij diverse prestigieuze prijzen: de Erasmus Jazz Prijs, de Leiden Jazz Award en de Breda Jazzprize.

Wirtz speelt in vijf bekende jazzgroepen: Young Sinatras, Monsieur Dubois, Artvark Saxophone Quartet, Rotterdam Jazz Orchestra en sinds twee jaar gooit hij hoge ogen met zijn eigen kwartet, bestaande uit: Bart Wirtz - alt saxofoon
Jasper Soffers - piano
Jeroen Vierdag - bas
Joost van Schaik - drums

Bart Wirtz op internet:
www.bartwirtz.com
www.myspace.com/bartwirtz

Nadere informatie:
Bart Wirtz, tel. 06 - 55 98 16 44
info@bartwirtz.com

bart wirtz
+31(0)6 55981644
www.bartwirtz.com
www.myspace.com/bartwirtz