Gemeente Dongen

Dorpswandelingen in Dongen en 's Gravenmoer

Publicatiedatum: 29-4-2009

Zondag 10 mei: dorpswandeling Dongen De Achterbergroute Moeder verrassen met een heerlijke lentewandeling? Dat kan op zondag 10 mei in Dongen. De gids neemt je mee naar het gebied Achterberg. Deze route staat bol van de cultuurhistorie. De befaamde 19e-eeuwse schilders van de Haagse en Larense school verkozen juist dit gebied om het dorpse landleven vast te leggen. Met name de meest noordelijke Brabantse dekzandrug in het stuifgebied van de Bergen oefende een grote aantrekkingskracht uit op de reizende kunstenaars. Ook de schoenindustrie komt aan bod. Tot op de dag van vandaag zie je prachtige huizen uit de dynastie van Johannes A. Ligtenberg, met daar omheen in schril contrast de personeelswoningen. Vertrek om 11.00 uur vanaf Zwembad De Vennen aan de Deken Batenburgstraat 2 in Dongen.

Zondag 17 mei; dorpswandeling s Gravenmoer
Eeuwenoude dijkjes, bruggetjes die verstild over het water hangen: op zondag 17 mei kun je onder leiding van een gids genieten van het oude dorpscentrum van s Gravenmoer. Ook ga je het buitengebied in. Daar zie je de resten van het typerende slagenlandschap. Vertrek om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in 's Gravenmoer.

Beide wandelingen duren ongeveer twee uur. Deelname kost 2,- per persoon. Kinderen tot en met 5 jaar: gratis; kinderen tot en met 11 jaar betalen 1,-. Aanmelden niet nodig.

Daarnaast zijn de gidsen te boeken voor speciale gelegenheden, zoals een afdelingsuitje of een reünie. Bel voor meer informatie het Dongha museum, 0162 38 71 94.