Harry Sacksioni koninklijk onderscheiden

10/05/2009 07:00

Jaques Senf Theaterpartners BV

Meestergitarist Harry Sacksioni werd na afloop van zijn 40-jarig jubileumconcert in Schouwburg Agnietenhof in Tiel zaterdag 9 mei koninklijk onderscheiden. Burgemeester drs. K.C. Tammes van gemeente Buren spelde de gitarist het lintje op waarmee hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Sacksioni ontving de onderscheiding voor zijn 40-jarig jubileum als gitarist en voor het onlangs verschenen boek 'De Sacksioni Methode'. Met zijn unieke 'fingerstyle' gitaarmethode en een niet aflatend enthousiasme betreedt Sacksioni al jarenlang de podia in binnen- en buitenland. In 1994 werd hij onderscheiden met een Edison voor zijn CD 'Who's Pulling the Strings'. Sinds zaterdag mag hij dus ook de koninklijke titel van Ridder toevoegen aan zijn naam.

Sacksioni bracht in zijn carrière 25 CD's en LP's uit en schreef nummers voor onder andere Herman van Veen en Frank Boeijen. Daarnaast verbond de meestergistarist zijn naam aan verschillende projecten als The Five Great Guitars en het CITY! Project. In 'De Sacksioni Methode' legt Sacksioni in bijna 400 pagina's plus een DVD uit hoe je op één gitaar een eigen bandje kunt vormen door meerdere partijen tegelijk te leren spelen. Op dit moment speelt Sacksioni in zijn gelijknamige jubileumtournee in de Nederlandse theaters.





http://www.harrysacksioni.nl