Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


13-04-2009: 850.000 buitenlandse bezoekers tijdens Paasweekeinde

Goede start toeristisch seizoen

De warmste Pasen sinds 25 jaar zorgde voor een goed begin van het toeristisch seizoen. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bezochten afgelopen weekeinde zo'n 850.000 buitenlanders ons land. Vorig jaar waren dit er 700.000. De bezoekers waren veelal afkomstig uit Duitsland, Frankrijk en België. Het mooie weer en de gunstige timing van Pasen droegen in belangrijke mate bij aan deze goede resultaten.

BUNGALOWPARKEN VOLLEDIG BEZET

De meest geliefde accommodatie tijdens de Paasdagen was de bungalow: de overgrote meerderheid van de bungalowparken was volgeboekt. De bungalowparken waren populair bij Nederlanders maar ook bij Duitse en Belgische bezoekers. Ook de campings waren met Pasen goed bezet. Op het gebied van hotels registreerden vooral de hotels in de provincies ook goede bezettingscijfers. Opvallend in het boekingsgedrag is dat een deel van de gasten niet vooraf had gereserveerd maar op de bonnefooi naar Nederland is gegaan.

KUST EN KEUKENHOF POPULAIR

De Keukenhof was, met bijna 100.000 bezoekers, ook dit jaar weer een goede trekker evenals de verschillende buitenattracties. Ook Madurodam spreekt van een goed Paasweekeinde en registreerde zelf twee keer zoveel bezoekers als vorig jaar. De kust in Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en het Waddengebied was ook met dit goede weer populair, met als belangrijkste bezoekersgroep de Duitsers. Maar ook het `groene achterland' in Drenthe, Gelderland en Overijssel bleek een populaire bestemming voor activiteiten zoals wandelen en fietsen. De grote steden profiteerden vooral van dagjesmensen die er met dit weer op uit trokken.