Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam 8 mei 2009

Is er hoop op redding Douane-loodsen?

De Douane-loodsen aan de Zeeburgerkade in Amsterdam dreigen gesloopt worden. Sinds dinsdag jl. houdt een groep krakers en buurtbewoners de gebouwen aan de Zeeburgerkade 830 bezet. Een ontruiming wordt gevreesd vanaf maandagochtend elf mei aanstaande. De bezetters zullen elke poging daartoe voorkomen met een verzetsontbijt vanaf het moment van zonsopgang.

Stadsdeel Zeeburg wil dat de historische loodsen aan de Zeeburgerkade 830 plaats maken voor een jachthaven en een groot hotel. Het stadsdeel heeft zichzelf inmiddels een sloopvergunning verleend en wil de gebouwen zo snel mogelijk uit de weg ruimen.

Het bouwproject is echter zwaar omstreden en er is tot op heden nog geen bouwvergunning verleend. Buurtbewoners en locale belangenverenigingen willen niet voor voldongen feiten worden gesteld en steunen daarom de bezetting van de loodsen.

Het stadsdeel heeft inmiddels een ontruimingsvonnis bedongen. Er is echter een reeks procedures omtrent milieu- en monumentenstatus van de loodsen onafgerond. Daarom wordt de bezetting volgehouden tot het moment waarop onherroepelijk is beslist over het lot van de loodsen.

http://squat.net/zeeburgerkade

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht