Hulpverleningsdienst Groningen


Veel schade door explosie in bovenwoning Groningen
Gepubliceerd: 10 mei 2009, 14:59

Een forse explosie heeft zondag aan het begin van de middag een bovenwoning van twee verdiepingen aan de Fossemaheerd in Groningen zeer zwaar beschadigd. Er raakte niemand gewond.

De alarmcentrale brandweer in Groningen kreeg om 12.13 uur meerdere meldingen binnen van de ontploffing. Gezien de aard van de meldingen en de onduidelijkheid over de aanwezigheid van de bewoners, werd de middelbrandprocedure gestart. Brandweer Groningen rukte uit met twee tankautospuiten en de hoogwerker. Ook werd uit voorzorg de medische hulpverlening gealarmeerd. Twee ambulances en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de achtergevel er door de klap was uitgeblazen. In de woning was brand onstaan. Op het moment dat de eerste brandweereenheid de woning voor een binnenaanval en verkenning wou betreden, was er nog een ontploffing. De brandweermensen konden zich in veiligheid brengen en kwamen met de schrik vrij. Nadat het vuur was geblust, zijn de twee verdiepingen doorzocht. Er werd niemand aangetroffen. Het gezin was op het moment van de explosie niet huis. De politie heeft de bewoners kunnen traceren.

De woning is onbewoonbaar verklaard. Ook de onderliggende woning op de begane grond is tijdelijk niet bewoonbaar. De exacte oorzaak is nog niet duidelijk. De Technische Recherche is een onderzoek gestart.