Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA blij met steun CD&V voor Vlaamse kinderbijslag (10/05/09)

N-VA-voorzitter Bart De Wever is blij met de steun van CD&V voor een aanvullende Vlaamse kinderbijslag bovenop de federale kinderbijslag. De N-VA had dit voorstel al in februari van dit jaar op haar programmacongres gelanceerd als één van de belangrijkste speerpunten voor de komende Vlaamse verkiezingen. Ze had dit ook al concreet becijferd: 500 euro per jaar per kind tussen 0 en 3 jaar. Dat kost de Vlaamse overheid ongeveer 100 miljoen euro en is bijgevolg een realistisch voorstel, geen loze verkiezingsbelofte.

Een overheveling van de kinderbijslag naar de deelstaten ware uiteraard nog beter geweest. Maar doordat CD&V en Open Vld de staatshervorming hebben begraven, is dat er helaas niet van gekomen.

Bart De Wever: Wij trekken ons niets meer aan van het federale niveau. Niets werkt daar nog. Vlaanderen is bevoegd voor gezinsbeleid en kan dus perfect een aanvullende kinderbijslag geven. Ik ben blij dat na de SP.A nu ook de CD&V ons hierin steunt. Dat is een goed begin. Hopelijk menen ze het deze keer ook echt en voegen ze de daad bij het woord als het zover is.

Nu ook steun voor Vlaamse hospitalisatieverzekering?

De N-VA roept de andere partijen ook op om nog een ander speerpunt van de N-VA voor gezinnen bij te treden: een Vlaamse hospitalisatieverzekering voor alle Vlamingen. De privé-verzekeringen worden alsmaar duurder, o.a. door de gigantische ereloon- en kamersupplementen in Brusselse en Waalse ziekenhuizen.

Bart De Wever: De misbruiken zijn het grootst aan Franstalige kant, maar de premies gaan wel voor iedereen de hoogte in, ook voor de Vlamingen. Dat is sociaal onaanvaardbaar. De N-VA wil daarom een Vlaamse hospitalisatieverzekering oprichten, dat alle medische kosten dekt tot en met een tweepersoonskamer. We willen dat doen in samenwerking met de privésector. Zo wordt dit voor alle Vlamingen veel goedkoper en zijn we niet langer het slachtoffer van de misbruiken in sommige delen van dit land.

Auteur:
Bart De Wever
Algemeen voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be