KNHS


Routinier John Whitaker wint in Valencia
10 mei 2009
Maikel van der Vleuten - Sapphire

VALENCIA (KNHS) - In de tweede wedstrijd van de Global Champions Tour, die in het Spaanse Valencia werd verreden, drong geen enkele Nederlandse ruiter door tot de beslissingen brengende ronde, waarin het grote geld werd verdeeld. Routinier John Whitaker (Eng) bleef met Peppermill (v. Burggraaf) zaterdag als enige foutloos over beide manches en kreeg de cheque ter waarde van 95.000,-- euro overhandigd.

"Dit was pas de derde wedstrijd voor Peppermill na Hong Kong. De hoogte en breedte van de hindernissen hebben er mede voor gezorgd dat Peppermill geconcentreerd zijn werk bleef doen. Volgende week rijden we de landenwedstrijd in La Baule en dan zien we wel verder. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht de enige te zijn die dubbel foutloos zou rijden", aldus een spraakzame Whitaker. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Ninja la Silla (v. Guidam) werd door een enkele tijdfout tweede. "Ik heb de tijd verkeerd ingeschat, maar mijn paard heeft super gepresteerd. Ik ben blij met deze tweede plek", aldus Bengtsson. Itot du Chateau realideerde met de Australische Edwina Alexander in de tweede ronde met achttien starters de snelste tijd van de vierfouters en werd daarmee derde.
Maikel van der Vleuten (Mierlo) noteerde in de eerste manche twee springfouten met VDL Groep Sapphire (v. Mr.Blue) en werd 35ste. Henk van de Pol (Knegsel) kreeg met Rhodos (v. Voltaire) vier springfouten aan zijn broek, evenveel als Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Milano (v. Indorado). Schröder kreeg daarbij ook nog een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Van de Pol werd 45ste en Schröder 46ste.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.globalchampionstour.com

Uitslag Global Champions Tour:


1) John Whitaker (Eng) - Peppermill - 0 / 0 - 72.55
2) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - Ninja La Silla - 0 / 1 - 74.46
3) Edwina Alexander (Aus) - Itot du Chateau - 0 / 4 - 65.36 35) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Sapphire - 8 45) Henk van de Pol (Knegsel) - Rhodos - 16
46) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Milano - 17

Tussenstand Global Champions Tour:


1) Michel Robert (Fra) - 33

1) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - 33
3) Edwina Alexander (Aus) - 26

Foto Maikel van der Vleuten met VDL Groep Sapphire door: www.melissen.net