Kardinaal Simonis reikt pauselijke onderscheiding uit in Veldhoven


Rieke Heijnen-Schoorl totaal verrast

VELDHOVEN, 20090510 -- In een bomvolle St. Lambertuskerk in Meerveldhoven werd op zondag 10 mei 2009 tijdens de Mis van 11.00 uur door kardinaal Simonis de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice uitgereikt aan Rieke Heijnen-Schoorl.

Zij ontving deze hoge onderscheiding uit erkentelijkheid voor haar inzet op allerlei manieren voor de kerk. Vanaf midden jaren '70 is ze pastoraal actief geweest als medewerkster en vrijwilligster in verzorgingshuizen, zoals Sele, de Merefelt, Kortonjo, en Wilgenhof. Haar aandacht gaat vanuit haar geloof vooral uit naar de zieke en de oudere medemens. Daarom is zij ook actief in de Katholieke Bond van Ouderen.
In de parochie van St. Lambertus, bekend vanwege de bedevaarten naar O.L.V. ter Eik, is ze al vele jaren lectrice, lid en coördinatrice van de avondwakegroep, bestuurslid en notuliste. In het verleden was ze ook lid van de parochievergadering, leidde ze een gespreksgroep voor rouwenden, en deed ze aan parochiecatechese.
Alles bij elkaar is zij al meer dan 30 jaar actief in de pastoraal. Dit waren voldoende redenen voor de jubilerende parochie, die dit jaar 150 jaar bestaat, om voor haar de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice aan te vragen.

http://h.lambertuskerk.meerveldhoven@planet.nl





Parochie H. Lambertus, Veldhoven