Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Bijeenkomst voor ondernemers over kansen in de recessie

2 april 2009 - Op maandag 11 mei organiseert het samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven, arbeidsmarkttoeleiders en de gemeente (SOB+ Leidschendam-Voorburg) een informatiebijeenkomst voor ondernemers over kansen in de recessie. Deze bijeenkomst stond in de nieuwsbrief van MKB Leidschendam-Voorburg van maart 2009 aangekondigd voor 6 april. De bijeenkomst vindt nu plaats op maandagavond 11 mei.

Tijdens de bijeenkomst op maandag 11 mei krijgen ondernemers informatie over hoe zij werknemers beter kunnen toerusten op de toekomst mochten zij onverhoopt op de arbeidsmarkt terecht komen. Onderwerpen als het meten van competenties van werknemers (EVC-procedures), duaal opleiden (voor bijv. het omscholen van werknemers) en de financiële consequenties komen onder meer aan bod.

Volgens het CPB krimpt de economie en stijgt de werkloosheid. De tijd lijkt ongunstig voor ondernemers. Vooral in de logistiek en zakelijke dienstverlening. Ook voor werknemers zijn de vooruitzichten minder goed. Werknemers aan het begin van hun loopbaan of met een lage opleiding krijgen het moeilijk.
In de zorg en het onderwijs zijn er echter nog steeds veel vacatures. Meer jongeren dan voorheen zullen een opleiding in deze sectoren overwegen. Ook bieden deze sectoren kansen voor werknemers die zich willen laten omscholen.
Slimme ondernemers maken gebruik van de - fiscaal aantrekkelijke - mogelijkheden die er zijn.

Op maandag 11 mei is er een speciale bijeenkomst hierover. In één avond worden de aanwezigen geïnformeerd door de onderwijsinstellingen en arbeidsmarkttoeleiders. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich alvast aanmelden via info@leidschendam-voorburg.nl.