Gemeente Leeuwarderadeel


Voorlichting: veilig internet voor jeugd

23-04-2009 10:00

Kent u de gevaren van internet voor uw kind?

De gemeente organiseert een voorlichtingsbijeenkomst om u als ouder in de gelegenheid te stellen u te oriënteren op opvoeding en computers in dit multi-media tijdperk. Een voorlichter van de Stichting `De Kinderconsument' kan u tijdens deze bijeenkomst bijpraten over de nieuwe mediawereld van uw kind, over computers en internet. U kunt uw eventuele zorgen en oplossingen delen.

De volgende vragen komen tijdens de voorlichtingsbijeenkomst aan bod: o Waarom vinden kinderen internet zo leuk ?
o Wat vinden zij zoal op internet ?
o Wat is msn, sms, chat, downloaden, weblogs, profielen, cyberdaten e.a.?
o Wat zijn de meest voorkomende problemen, zoals MSN pesten ? o Wat zijn de problemen die kinderen ervaren met internet ? o Wat zijn de oplossingen ?
o Wat moeten kinderen zelf tenminste weten om zich tegen vervelende ervaringen
te kunnen weren ?

Resultaten
Na de voorlichting praten ouders en kinderen thuis vaak intensiever dan ooit over internet. Het gaat dan over zowel de niet leuke aspecten als de positieve kanten van internet. Ook maken ouders na de voorlichting vaak praktische afspraken met hun kinderen. Bent u geïnteresseerd? Bezoek dan één van de volgende voorlichtingsbijeenkomsten:
o maandag 11 mei: "Dockinga College" in Ferwert, Great Sminia 38. o dinsdag 12 mei: "De Skalm" in Stiens, Pyter Jurjensstrjitte 17 De bijeenkomst duurt van 20.00 - 22.00 uur. U kunt zich opgeven via de website www.kinderconsument.nl .

De gemeente organiseert deze bijeenkomsten samen met de buurgemeenten het Bildt, Ferwerderadiel en Menaldumadeel. Daardoor kunt u ook de bijeenkomst in de gemeente Ferwerderadiel bezoeken, als u dat beter past. In de gemeenten het Bildt en Menaldumadeel hebben de bijeenkomsten al plaatsgevonden.

---