Universiteit Twente

Rabo-topman Bert Bruggink spreekt op het `financiële crisis ontbijt'

Op maandagochtend 11 mei vindt op de Universiteit Twente het `financiële crisis ontbijt' plaats. Hoofdspreker tijdens deze gebeurtenis is Bert Bruggink, de `op één na hoogste man' bij de Rabobank. De Rabo-topman zal ingaan op het ontstaan en verloop van de financiële crisis, op potentiële maatregelen en verwachtingen voor de toekomst.

De vakgroep Finance & Accounting organiseert het `financiële crisis ontbijt'. Hoofdspreker tijdens de bijeenkomst is Bert Bruggink, Chief Financial Officer (CFO) van de Rabobank en lid van de Raad van Bestuur. Bruggink is tevens aan de UT verbonden als hoogleraar Financiële instellingen en markten o.a. voor de opleiding (Technische) Bedrijfskunde. Hij zal het hebben over de financiële crisis. Hoe heeft deze kunnen ontstaan? Wat staat ons nog te wachten en belangrijker nog: wat zijn maatregelen die je kunt nemen?

Het ontbijt wordt aangeboden door de vakgroep Finance & Accounting en begint om 8.30 uur in de Foyer van het gebouw de Vrijhof aan de Universiteit Twente. De lezing is van 9.00 - 10.30 in de Audiozaal. De bijeenkomst is bestemd voor medewerkers, studenten en alumni van de Universiteit Twente. Na de presentatie van Bruggink is er gelegenheid vragen te stellen. Jan Bilderbeek, hoogleraar emeritus van de vakgroep, zal daarbij als moderator optreden. Wilt u aanwezig zijn bij de bijeenkomst, dan kunt u zich vóór 1 mei aanmelden via m.m.jannink-vanhetreve@utwente.nl. Let op de zaalcapaciteit is beperkt tot 200 personen, toewijzing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding.

Bert Bruggink

Bruggink studeerde technische bedrijfskunde en promoveerde aan de Universiteit Twente (1989). Al sinds zijn aantreden bij de Rabobank in 1986 combineert hij zijn functie met zijn academische loopbaan. Op zeer jonge leeftijd (33), werd hij in 1996 benoemd tot hoogleraar bij de afdeling F & A. Binnen de Rabobank bekleedde hij tal van topfuncties. Sinds 2004 is hij Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland. Dit jaar nam Bruggink positie 63 in op de FEM top 100 voor de meest machtige bestuurders van Nederland.