Gemeente Valkenswaard

Zorgloket

MEE in het Zorgloket

Op de maandagen 11 en 25 mei en 8 en 22 juni van 15.00 tot 17.00 uur zal de organisatie MEE aanwezig zijn in het Zorgloket van de gemeente Valkenswaard. MEE is een organisatie waar deskundigen werken die inwoners helpen bij vragen op het gebied van onderwijs, opvoeding, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer en vrije tijd.

MEE is er voor iedereen met een handicap, beperking of chronische ziekte. MEE is er voor mensen die door hun beperking problemen ervaren in hun dagelijkse leven waardoor zij niet volledig aan het maatschappelijke leven kunnen deelnemen. MEE is er voor jong en oud, voor direct betrokkenen, maar ook voor ouders of verzorgers. MEE informeert, helpt bij moeilijke afwegingen en wijst zonodig de weg naar de juiste instanties. MEE is onafhankelijk van zorgaanbieders en andere instanties en dus alleen gericht op uw belang. De diensten van MEE worden door de overheid betaald. Voor u is het daarom gratis.

Wat biedt MEE?
MEE ondersteunt u op alle terreinen van het dagelijks leven. MEE geeft informatie, advies en ondersteuning. U kunt daarbij denken aan:
* Tips en adviezen om uw dagelijkse leven zo zelfstandig mogelijk in te richten

* Vakantieadressen met aangepaste voorzieningen
* Hulp bij het aanvragen van een aangepaste woning of van een persoonsgebonden budget

* Adviezen bij de opvoeding van uw gehandicapte kind
* Ondersteuning bij juridische problemen met bijvoorbeeld gemeente of ziektekostenverzekeraar

* Begeleiding bij persoonlijke problemen

Meer informatie over MEE en de tijdelijke ondersteuning die u van MEE kunt verwachten is te vinden op www.mee.nl.