Gemeente Utrecht


Cursus Gezond koken voor weinig geld

In de cursus 'Gezond koken voor weinig geld' leren bewoners in drie ochtenden hoe ze met een klein budget toch gevarieerd, gezond en lekker kunnen eten. De gratis cursus wordt in mei georganiseerd in Overvecht en Leidsche Rijn.

'Kan ik voor ¤5,- een gezondde maaltijd op tafel zetten voor vier personen?' 'Zijn blikgroenten net zo gezond als verse groenten?' 'Zijn de goedkopere producten net zo gezond als de A-merken?" Op deze en andere vragen krijgen de cursisten antwoord. De cursus wordt gegeven omdat veel mensen denken dat gezond eten met verse producten duur is. Dat is niet zo!

De cursus is heel praktisch en afwisselend. Naast het leren van de basisregels voor gezonde voeding, gaan de cursisten ook zelf aan de slag. Ze bedenken samen met de diëtist mogelijkheden om geld te besparen op de dagelijkse maaltijden. In de supermarkt wordt gezocht naar goedkope, maar wel gezonde voeding. Bovendien krijgen de cursisten een aantal recepten voor goedkope maaltijden aangereikt, die ze in de derde bijeenkomst gaan bereiden. De cursus wordt gegeven door een diëtiste van Aveant.

Leidsche Rijn
De cursus wordt in Leidsche Rijn gegeven op drie vrijdagochtenden 15, 22 en 29 mei 2009 van 09.15 tot 11.30 uur in Cluster Voorn, Akkrumerraklaan 131, Utrecht. Aanmelden voor de cursus kan voor 11 mei bij:
Talin Hagopian: 06 -10 90 86 20 of t.hagopian@doenjadienstverlening.nl

Overvecht
De cursus wordt in Overvecht gegeven op drie dinsdagochtenden 19 en 26 mei en 2 juni, van 9.15 tot 11.45 in het Cumulus Talentencentrum, Schooneggendreef 27c, Overvecht. Op 12 mei om 9.15 is er in het Talentencentrum een informatiebijeenkomst. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst, per telefoon of mail (uiterlijk 14 mei) bij: Yamina Bouhnouni (Cumulus): 06 -" 29 34 48 31, y.bouhnouni@cumuluswelzijn.nl of Astrid van den Broek (GG&GD) 030 - 286 33 21, astrid.van.den.broek@utrecht.nl

De cursus is een samenwerking van de diëtisten Aveant, gemeente Utrecht (GG&GD), Cumulus Welzijn (Overvecht) en Doenja Dienstverlening (Leidsche Rijn).