Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Maandagmarkt naar Ganzenmarkt

gepubliceerd op : 24-4-2009

Vanaf 11 mei is de maandagmarkt te vinden op de Ganzenmarkt in Oldenzaal. De huidige opstelling op de Groote Markt, Kerkstraat en Ganzenmarkt is niet veilig genoeg voor marktkooplieden en bezoekers. En onhoudbaar in verband met de herinrichting van het St. Plechelmusplein.

Tot eind 2010 staan alle marktkramen op maandag tussen 11.00 en 17.00 uur op het plein voor het stadhuis. De zaterdagmarkt blijft op de Groote Markt.

Na overleg met de marktcommissie, hebben de ondernemers afgelopen maandag op het stadhuis een plek gekozen in de nieuwe opstelling. Op de plattegrond kunt u zien waar u uw vaste adressen op de markt kunt vinden vanaf 11 mei. Alle ondernemers zijn weer vertegenwoordigd in de nieuwe opstelling en er is hier en daar zelfs ruimte voor aanvulling.

Compacte, veilige en gezellige markt

Door de warenmarkt op één plein te situeren wordt de aansluiting tussen de kramen beter. Er is op de Ganzenmarkt sprake van een compacte markt die veiliger is voor bezoekers én markt-kooplieden. Verbeteringen zijn de bredere paden, de goede bereikbaarheid en de plaatsing van de bak- en braadsectie aan de buitenzijde van de markt. Politie en brandweer hebben zeer po-sitief gereageerd op de nieuwe opstelling.

Bereikbaarheid van de maandagmarkt

Gemotoriseerd verkeer kan de markt bereiken via de Hofmeijerstraat en de Wilhelminastraat. Toestroom vanuit de Deurningerstraat en Kerkstraat blijft, ondanks de werkzaamheden aan het Plechelmusplein, mogelijk voor voetgangers en fietsers.

Kerkstraat te smal voor markt

De maandagmarkt is op dit moment uitgestrekt van de Groote Markt door de Kerkstraat richting de Ganzenmarkt. De Kerkstraat is een smalle straat waar, als er markt is, geen hulpdiensten doorheen kunnen. Naast de werkzaamheden die er de komende tijd plaats zullen vinden kan deze straat dus ook uit veiligheidsoverwegingen niet gebruikt worden voor de markt. Hierdoor moet de maandagmarkt uitwijken naar een van beide beschikbare pleinen. De keuze is gevallen op de Ganzenmarkt, omdat de Groote Markt simpelweg niet groot genoeg is voor alle kramen van de maandagmarkt. Op zaterdag is de warenmarkt kleinschaliger en passend op de Groote Markt.