Gemeente Bussum

Informatieavond Liften op station 11 mei 2009

Informatieavond Liften op station : 11 mei 2009, in het gemeentehuis van Bussum aan de Brinklaan 35. De zaal is geopend om 19.45 uur, de bijeenkomst start om 20.00 uur.

Met de lift naar de perrons 2 en 3 van station Naarden-Bussum: na jaren van duwen en trekken komt een langgekoesterde wens van veel inwoners van Bussum uit. Binnenkort start ProRail met de bouw van twee liften in het station. Wethouder Gerard Boekhoff van Verkeer zegt in een reactie: Dit is een feestje waard! Zeker als je bedenkt dat er op veel terreinen, zowel door de gemeente als door inwoners, hard aan is getrokken. Eindelijk kunnen straks alle inwoners de perrons goed en snel bereiken.

De liften worden respectievelijk in de stationshal en op het eilandperron geplaatst. In het ontwerp is rekening gehouden met de monumentale status van het station. Een eerder ontwerp voor de liften werd door de Provinciale Monumentencommissie afgekeurd waardoor de aanleg van de liften weer langer op zich heeft laten wachten. Inmiddels zijn alle benodigde vergunningen verleend. ProRail heeft Aannemingsbedrijf K. Dekker b.v. geselecteerd om het werk uit te voeren. Over ongeveer een jaar zijn de liften klaar voor gebruik.

Start

De start van de werkzaamheden wordt gemarkeerd door een officiële handeling op maandag 11 mei om 17.00 uur. Wethouder Gerard Boekhoff zal het bouwbord onthullen, samen met regiodirecteur Hans Lodder van ProRail, de heer Wijt (gedelegeerde van de Locaal Samenwerkende Bonden van Ouderen) en mevrouw Van Voorst (adviseur van het Regionaal Beraad Gehandicapten Gooi en Vechtstreek).

Informatieavond

Dezelfde avond organiseert ProRail samen met de gemeente Bussum een informatieavond over de bouw van de liften en de bouwplanning. De avond is bedoeld voor direct omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden uit Bussum en Naarden. De informatieavond vindt plaats op 11 mei 2009, in het gemeentehuis van Bussum aan de Brinklaan 35. De zaal is geopend om 19.45 uur, de bijeenkomst start om 20.00 uur.


* Uitnodiging Informatieavond liften station N-B 11 mei