Prins Bernhard Cultuurfonds


Anjeractie

Help de cultuur bij u in de buurt

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Cultuurfonds die elk jaar in mei plaatsvindt. Tijdens deze week gaan tienduizenden collectanten met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur en natuurbehoud in Nederland. Mede dankzij deze giften kan het Cultuurfonds bijna 3.500 projecten ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival.

Wie mag collecteren?

Leden van verenigingen die zich bezighouden met cultuur en natuurbehoud mogen collecteren voor de Anjeractie. Dit zijn leden van bijvoorbeeld koren, harmonieën, fanfare- en brassbands, dans- en toneelverenigingen, majorettekorpsen etc. Eenderde van de opbrengst mag de collecterende vereniging zelf houden, voor de eigen clubkas. De overige tweederde komt ten goede aan de vele culturele projecten in de provincie waar de opbrengst is opgehaald.

Ook individuele collectanten kunnen meedoen. Vooral in de grote steden is behoefte aan enthousiaste vrijwilligers. De volledige opbrengst hieruit komt ten goede aan het Cultuurfonds.

Wanneer?

Op voorstel van de Stichting Collecteplan (SCP) stelt het Centraal Bureau Fondsenwerving jaarlijks het landelijke collecterooster vast. Hierin is voor collecterend goede doel een collecteweek vastgelegd. Tijdens die weken mag er alleen voor het betreffende goede doel gecollecteerd worden. In sommige gemeenten is het niet toegestaan op zondag te collecteren.
De Anjeractie vindt in 2009 plaats van 11 t/m 16 mei.

Wilt u ook collecteren?

Als u ook wilt collecteren voor de Anjeractie mail of schrijf ons dan.

Aanmelden


---