Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
28-04-2009

Hoofdgast: Wouter Bos
Nova College Tour strijkt neer op de VU

Wouter Bos is 11 mei hoofdgast in Nova College Tour. Het programma wordt opgenomen in Cultuurcentrum Griffioen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens de tv-opnamen wordt Wouter Bos geïnterviewd door studenten in de zaal en presentator Twan Huys. Pittige vragen, goed opgeleide, nieuwsgierige studenten en een interessante gast blijken iedere keer weer de perfecte ingrediënten te zijn voor een boeiend programma. De uitzending duurt 40 minuten en laat ook korte fragmenten zien uit het leven en werk van Bos.

Iedere week toert het programma langs een Nederlandse universiteit. In NOVA College Tour waren eerder te gast: Madeleine Albright, oud-minister van Buitenlandse Zaken van de VS, voetballegende Johan Cruijff, acteur en regisseur John Malkovich, Eurocommissaris Neelie Kroes, cabaretier Hans Teeuwen en theaterproducent Joop van den Ende.

Belangstellenden die de opname bij willen wonen kunnen een e-mail sturen naar college.tour@nps.nl met naam, leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres en de vraag aan Wouter Bos. Inzenders met een relevante, scherpe vraag worden uitgenodigd!

Locatie : Cultuurcentrum Griffioen, Vrije Universiteit Amsterdam Uilenstede 106, Amstelveen
Aanvang: maandag 11 mei, 9.00 uur.

De tv-uitzending is te zien op 13 mei, 20.25 uur, Ned3