Gemeente Valkenswaard

2009

Anjeractie 2009

In de periode van maandag 11 tot en met zaterdag 16 mei wordt voor de 64ste keer de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds (voorheen Anjerfonds) gehouden in Nederland.

Ook in de gemeente Valkenswaard zal dit jaar weer gecollecteerd worden. In Borkel en Schaft wordt gecollecteerd door leden van Fanfare EMOS en in Valkenswaard en Dommelden door leden van Muziekplatform De Notenbalk.

Bevorderen van cultuur -en natuurbehoud
Het doel van het Prins Bernhard Cultuurfonds is: "Het bevorderen van activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland en het uitdragen van de Nederlandse cultuur buiten Nederland." Het fonds probeert dit doel te bereiken door het verlenen van financiële steun aan organisaties die zich bezighouden met de hiervoor genoemde activiteiten. Zo wordt bijvoorbeeld subsidie gegeven aan muziekverenigingen, toneelgezelschappen, filmclubs, musea en andere culturele instellingen. In de afgelopen jaren ontvingen diverse Valkenswaardse organisaties een bijdrage uit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie
Verenigingen die informatie willen over het fonds en de subsidiemogelijkheden kunnen terecht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, p/a Provinciehuis, Postbus 90151, 5200 MC in 's-Hertogenbosch. U kunt telefonisch informeren bij de heer J. Deckers, telefoon 073-6812403 of bij geen gehoor 073-6812209. U kunt ook de website bekijken van de landelijke Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds: www.cultuurfonds.nl.