Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veenendaal, 6 mei 2009

Pedicure bevordert mobiliteit ouderen
Week van de Pedicure start 11 mei 2009

Goede voetverzorging is belangrijk voor de mobiliteit van ouderen. Vanuit die gedachte neemt ProVoet, brancheorganisatie voor ruim 12.000 (gediplomeerde) pedicures, het initiatief om het werk en de expertise van pedicures onder de aandacht te brengen. Cisca Dresselhuys, oud-hoofdredactrice van Opzij, opent maandag 11 mei aanstaande (om 14.30 uur) de Week van de Pedicure tijdens de Libelle Zomerweek.
Nederland telt volgens het CBS zo'n 3,5 miljoen oudere mensen. Velen van hen verzuimen voldoende aandacht aan hun voeten te (laten) besteden. Onbehandelde voetklachten kunnen leiden tot extra pijn aan de voeten, maar ook tot toename van knie-, heup- en/of rugklachten. Tijdens de Week van de Pedicure staan regionale activiteiten door het hele land in het teken van verzorging van de oudere voet. ProVoet- pedicures zijn bovendien aanwezig op de Libelle Zomerweek om voetenchecks uit te voeren en mensen van gedegen advies te voorzien.

Extra aandacht voor veelvoorkomende problemen
Tijdens de Week van de Pedicure gaat extra aandacht uit naar veelvoorkomende klachten die bij ouder wordende voeten optreden. Denk aan stijfheid, verminderde beweeglijkheid en vergroeiende gewrichten. Dat leidt vaak tot toenemende eeltgroei, meer likdoorns en ingroeiende nagels. Individuele pedicures organiseren zodoende tijdens deze periode in hun eigen praktijk, of in de directe omgeving, speciale acties om ouderen erop te wijzen dat pijn aan de voeten meestal verholpen kan worden. ProVoet ondersteunt daarbij de initiatieven van haar leden. Met de Week van de Pedicure wil ProVoet de consument bewustmaken van het belang van goede voetverzorging in het algemeen en van de kwaliteit van het werk van een gediplomeerde pedicure in het bijzonder.





EINDE PERSBERICHT

Over ProVoet
Brancheorganisatie ProVoet heeft als doel de kwaliteit van voetverzorging te bevorderen in Nederland. De professionele pedicure hecht waarde aan kennis, kunde en vaardigheden en werkt hygiënisch, conform actuele wet- en regelgeving. ProVoet onderstreept deze manier van ondernemen en investeert in het verder verbeteren van opleidingsniveau en vakbekwaamheid van haar leden. In 2008 is dit initiatief gestart en hebben 500 pedicures in het hele land zich actief ingezet om sporters te informeren. In 2009 gaat alle aandacht uit naar de ouderen. ProVoet verwacht dit jaar meer deelnemende leden en dus ook meer activiteiten in het land.