Gemeente Enschede

Jonge kinderen spelen en bewegen tijdens speeldagen

BASIS053 op Brede School Noord

358 Kinderen nemen op 11, 12 en 13 mei deel aan de speeldagen van Enschede Noord. Het gaat hierbij om kinderen in de leeftijd van drie tot en met zes jaar, afkomstig van de kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen. De activiteiten zijn georganiseerd in het kader van het programma BASIS053 en is een initiatief van de Brede School Noord. Doel van de speeldagen is om jonge kinderen ervaring te laten opdoen met verschillende speel- en beweegmogelijkheden.

De kinderen maken kennis met de speeltuinen in de wijk, met als doel dat zij ook in hun vrije tijd de speeltuinen gaan bezoeken en daardoor buiten blijven spelen en bewegen. De kinderen kunnen tijdens de speeldagen vrij spelen, deelnemen aan beweegspelletjes die verzorgd worden door CIOS studenten en krijgen gezonde hapjes en drankjes.

De speeldagen worden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en is een samenwerking tussen Sportactivering van de gemeente Enschede, kinderopvang, peuterspeelzalen, basisscholen, speeltuin Mekkelholt, Speeltuin Voortsweg en welzijnsorganisatie Alifa.

De speeldagen vinden plaats op de volgende data en tijden: o Maandag 11 mei, Speeltuin Voortsweg van 8.45 uur -10.45 uur en van 13.00 - 14.45 uur
o Dinsdag 12 mei, Speeltuin Mekkelholt van 8.45 - 11.45 uur en van 13.00 - 14.45 uur
o Woensdag 13 mei, Speeltuin Mekkelholt van 8.45 uur - 11.45 uur

Basis053
Het programma Basis053 is een extra investering van de gemeente Enschede om kinderen gezond, veilig en actief te laten opgroeien en ook een impuls voor de Brede School ontwikkeling. Het programma Basis053 zorgt door middel van activiteiten voor een doorlopend aanbod van voorzieningen in onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding. De activiteiten, die scholen samen met partners aanbieden, geven kinderen extra kansen zich te ontwikkelen en te ontplooien. Daardoor worden talenten benut en achterstanden weggewerkt.

Geplaatst: 07 mei 2009.

7 mei 2009