FNV geeft werkende armen een stem en een gezicht

07/05/2009 12:47

FNV Vakcentrale

Aan de vooravond van het FNV-congres, maandag 11 mei vanaf 16 uur presenteert FNV-voorzitter Agnes Jongerius in de Beurs van Berlage in Amsterdam het boek 'Onzeker bestaan'. Schrijver Will Tinnemans portretteert werknemers in onder meer de schoonmaak, glastuinbouw, postbezorging en de zorg. Fotograaf Chris de Bode geeft de werkende armen een gezicht.

Boek en fototentoonstelling maken deel uit van het FNV-project 'Gewoon goed werk'. Honderdduizenden werknemers in Nederland sprokkelen onder vaak belabberde omstandigheden een karig inkomen bij elkaar. Je hoort ze nauwelijks, maar als je ze vraagt naar hun grootste wens is het antwoord: waardering, een beetje respect, een menselijke behandeling.

Programma maandag 11 mei vanaf 16:00 uur in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Twee verhalen van werkende armen gespeeld door actrice Marie Kiebert en acteur Gurkan Kü(cc)üksentürk (Onderweg naar Morgen) en een debat met Edith Snoey, voorzitter ABVAKABO FNV en Henk van der Kolk FNV Bondgenoten.

Presentatie van het boek (16.50 uur). FNV-voorzitter Agnes Jongerius overhandigt de eerste exemplaren aan de geportretteerden die er nagenoeg allemaal zijn.

Opening fototentoonstelling door Henk van der Kolk rond 17.00 uur.

In aanwezigheid van schrijver Will Tinnemans, fotograaf Chris de Bode en projectleider Ans Pelzer. Allen zijn bereid tot interviews.

De tentoonstelling met portretten van Chris de Bode is nog in de Beurs van Berlage te zien tot en met 13 mei. En gaat dan reizen door het land, met opening in het stadhuis van Rotterdam op 23 juni.

"Onzeker Bestaan, Leven aan de rafelrand van de arbeidsmarkt" (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 160 pagina's, ISBN 978 90 468 0584 8). Een digitale versie van dit boek en foto's zijn voor journalisten beschikbaar bij persvoorlichting van de FNV.





http://www.fnv.nl