Gemeente Giessenlanden


Uitreiking recreatieve kaart Giessenlanden

Op maandag 11 mei reikt Hans Freije, wethouder recreatie en toerisme, de eerste recreatieve kaart âBuitengewoon recreëren in Giessenlandenâ uit. De kaart bevat een plattegrond van Giessenlanden met een overzicht van veel bezienswaardigheden en toeristische activiteiten in de gemeente. De recreatieve kaart is gemaakt in samenwerking met vrijwilligers en ondernemers uit de gemeente.

Impuls recreatie

Giessenlanden wil haar beleid over recreatie en toerisme intensiveren. Het uitbrengen van deze recreatieve kaart is een eerste stap. In deze folder staan allerlei toeristische activiteiten en plaatsen in de gemeente. Ria van Wijngaarden, een van de ondernemers die zich voor de recreatieve kaart heeft ingezet: âDe recreatieve kaart âBuitengewoon recreëren in Giessenlandenâ is ontstaan door de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente. Door een positieve opstelling en mee te denken heeft de gemeente ondernemers, letterlijk en figuurlijk, op de kaart gezet.â Met deze recreatieve kaart wordt ook ingespeeld op de vraag van ondernemers in Giessenlanden om een dergelijke folder te maken. Ondernemers kunnen toeristen en bezoekers nu als het ware een visitekaartje meegeven en gericht doorverwijzen naar bijvoorbeeld een van de vele Bed & Breakfast-locaties of toeristische activiteiten.

Â

Startnotitie recreatie en toerisme

Voor de bijeenkomst op 11 mei zijn een groot aantal toeristisch- recreatieve participanten uit de gemeente uitgenodigd. De wethouder zal met hen van gedachten wisselen over de startnotitie Recreatie en Toerisme, die onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld. Wethouder Hans Freije: âIn Giessenlanden is een groeiend besef dat we toeristen veel te bieden hebben. Niet alleen door de prachtige natuur, maar ook door de vele mogelijkheden aan toeristische uitstapjes. De recreatieve kaart is een eerste stap om alle recreatiemogelijkheden onder de aandacht te brengen van een groter publiek.â

Â