Onthulling eerste interactieve balmuur door FC Twente

07/05/2009 14:32

Stichting FC Twente Scoren in de Wijk

Selectiespelers van FC Twente onthullen op maandag 11 mei om 12.15 uur in Hengelo de eerste interactieve voetbalmuur in Nederland. Dat gebeurt op het Trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. De Stichting FC Twente Scoren in de Wijk en de gemeente Hengelo willen op deze manier jongeren uitdagen om in beweging te komen.

De heer Joop Munsterman, voorzitter van de stichting, zal het welkomstwoord spreken, waarna de wethouder voor de wijk Berflo Es, mevrouw Janneke Oude Alink de visie van de gemeente zal toelichten. Enkele selectiespelers en -speelsters onthullen daarna officieel de voetbalmuur op spectaculaire wijze. De muur daagt de selectiespelers uit om het interactieve doel op de juiste plek te raken. Na de onthulling demonstreren kinderen in competitievorm met de selectiespelers van FC Twente een aantal spellen van de interactieve voetbalmuur.

Meer bewegen

Hoe dagen we de jeugd uit om in beweging te komen? Kunnen we het populaire aloude,en oer-Hollandse, muurtje trap combineren met de digitale mogelijkheden van deze tijd? Deze vragen zijn beantwoord door Stichting FC Twente Scoren in de Wijk die, in samenwerking met de gemeente Hengelo en producent Yalp, een revolutionair product heeft ontwikkeld.

In de wijk

De gemeente Hengelo is de eerste die deze interactieve voetbalmuur gaat inzetten. De eerste interactieve voetbalmuur wordt geplaatst op het Trainingscentrum van FC Twente. De gemeente Hengelo wil op den duur in alle drie stadsdelen van Hengelo een digitale voetbalmuur plaatsen. De locaties zijn nog niet bekend. Hengelo wil graag de jongeren hierbij betrekken. Vanuit de wijken en de Voetbalacademie FC Twente/Heracles wordt er een gebruikerspanel opgericht om nieuwe spellen te ontwikkelen en te testen. Ook in Enschede zijn initiatieven voor de plaatsing van de muur bij de woningcorporatie De Woonplaats van de wijk Velve-Lindenhof.

Betrokken

FC Twente voelt een grote betrokkenheid met haar omgeving. Uiteraard is het voetbal belangrijk voor de club. Naast het voetbal zijn er nog tal van mogelijkheden ook maatschappelijk betrokken te zijn. Vanuit deze gedachten is het project 'Scoren in de Wijk' opgezet. Een sportieve samenwerking op het maatschappelijk veld.

Sutu

De interactieve (voet)balmuur ontleent haar naam aan het Surinaamse woord voor 'schieten'. De Sutu is een speelobject van deze tijd, spelen met de computer maar dan buiten, en door actief te bewegen. De Sutu bevat standaard een aantal spellen, maar in tegenstelling tot standaard speeltoestellen worden er voor de Sutu nieuwe spellen ontwikkeld. Hierdoor wordt de speler elke keer opnieuw uitgedaagd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,