Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws
Internationale workshop over klimaatextremen
7 mei 2009 - Hoe onderzoek je veranderingen in weerextremen terwijl ze per definitie zelden voorkomen? Dit staat centraal tijdens de internationale workshop over klimaatverandering en extreem weer die KNMI en Eurandom van 11 tot en met 13 mei organiseren. Internationale toppers op het gebied van klimaatonderzoek en statistiek zullen tijdens deze driedaagse workshop in De Bilt en in Eindhoven spreken. Welke statistische technieken zijn voorhanden om extreem weer mee te nemen in klimaatmodellen? Biedt fysica een uitkomst?

Deze vragen over klimaatonderzoek en weerextremen zijn relevant omdat juist klimaatextremen zoals stormen en hittegolven een grote impact op de samenleving hebben. Om ons beter te kunnen aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, willen we juist weten wat de veranderingen in weerextremen zijn.

Wetenschappers en onderzoekers hopen tijdens deze internationale workshop Climate Change and Extreme Value Theory meer duidelijkheid te krijgen. De lezingen en seminars vinden op twee locaties plaats: bij Eurandom, een onderzoekschool voor stochastici van TU Eindhoven en bij het KNMI.

Eerste uitgave: 07-05-09