Pijnacker-Nootdorp


datum 7 mei 2009

Winkelcentrum Parade gecertificeerd!

Op maandag 11 mei 2009 vindt de uitreiking plaats van het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen en de ondertekening van het convenant voor winkelcentrum Parade Nootdorp.

De gemeente werkt samen met politie, brandweer, ondernemers en Shopping Center Management BV aan een veiliger winkelcentrum. Alle partijen hebben gezamenlijk een veiligheidsplan opgesteld en een plan van aanpak. Met de ondertekening van het convenant verplichten de deelnemers zich dit plan van aanpak uit te voeren.

Inmiddels is het plan van aanpak goedgekeurd door het KIWA, een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat organisaties terzijde staat bij complete certificatietrajecten. Het plan omvat een planning en 3 á 4 keer per jaar komen de convenantpartijen weer bij elkaar om te bepalen of de voorgenomen werkzaamheden zijn uitgevoerd en wat de effecten zijn. Het convenant garandeert daarmee dat alle partijen gericht blijven werken aan een veilig winkelcentrum.

Uitnodiging voor de pers
Graag nodigen wij u uit bij deze ondertekening aanwezig te zijn. Het programma is als volgt:

Ontvangst 17.30 uur Toespraken 18.00 uur Ondertekening convenant 18.30 uur
Uitreiking eerste ster 18.40 uur

Voor de ondertekening van het convenant zijn de volgende partijen uitgenodigd:
- de burgemeester, de heer F.H. Buddenberg
- de commandant van de brandweer, de heer L.F. Groenewegen
- de bureauchef van politie Pijnacker-Nootdorp, de heer M. van den Bosch
- namens de winkeliersvereniging Parade, de heer H. van de Boogaardt
- namens het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), de heer H. Verweij
- namens de ING REIM, mevrouw M. Pallandt

Om het heuglijke feit van de certificering te vieren, krijgen alle winkeliers op winkelcentrum Parade in de loop van de dag een slagroomtaart aangeboden. De uitreiking van het certificaat en ondertekening van het convenant vindt plaats in het gebouw van de ABN AMRO bank, Telgang 4 in Nootdorp.