Derde Kamer in gesprek met COC over homorechten in ontwikkelingslanden

08/05/2009 12:13

NCDO

Het Derde Kamerlid Albert Maganaka uit de Filipijnen roept Minister Koenders van ontwikkelingssamenwerking op om de steun aan Homoseksuele, Lesbische, Biseksuele en Transgender (HLBT) personen in ontwikkelingslanden verder te structureren. Op maandag 11 mei ontmoet Albert Maganaka vertegenwoordigers van COC Nederland en het GroenLinks Tweede Kamerlid Mathieu Heemelaar.

In veel Afrikaans een Aziatische landen zijn HLBT nog steeds een taboe, illegaal en zelfs een reden voor moord. Praktiseren wordt veroordeeld en vervolgd door de staat. Deze vervolging zorgt voor haat en openlijke intolerantie in de desbetreffende samenlevingen. De Derde Kamer, COC Nederland en het GroenLinks Tweede Kamerlid Mathieu Heemelaar willen hun krachten bundelen en zich gezamelnlijk inzetten voor de bevordering van de rechten van HLBT in ontwikkelingslanden.

De Derde Kamer (www.dederdekamer.org) is het schaduwparlement voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland. Naast 120 Nederlandse leden heeft de Kamer 30 leden uit ontwikkelingslanden die de stem van het Zuiden vertegenwoordigen. De Derde Kamer is een project NCDO (www.ncdo.nl)

COC Nederland probeert bij te dragen aan het bewaken van internationale mensenrechtenstandaarden en bijvoorbeeld de totstandkoming van EU antidiscriminatiebeleid. Daarnaast heeft het COC Nederland in meer dan twintig landen de afgelopen jaren projectmatig activiteiten van partnerorganisaties gesteund, vooral in landen van het vroegere Oostblok en de voormalige Sovjet-Unie.





http://www.ncdo.nl