Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 23 maart 2009


1. De raad heeft diverse ambtenaren gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen in rechtszaken.

2. Het CDA heeft tegengestemd omdat ze de groep ambtenaren te groot vond.
3. De raad heeft unaniem de tarieven van de OZB vastgesteld. Deze tarieven worden jaarlijks aangepast aan de waardestijging van de panden, zodat de waardestijging niet leidt tot een ho- gere opbrengst.

4. De raad heeft unaniem ingestemd met het beschikbaar stellen van een krediet van 300.000,- euro voor de herziening van het bestemmingsplan Kruismaten in het kader van de herontwikke- ling van het gehele gebied.

5. De raad heeft in meerderheid ingestemd met de langdurigheidstoeslag. Het beleid blijft onver- anderd, hetgeen betekent dat mensen die vijf jaar lang een inkomen hebben van maximaal 100% van de bijstandsnorm in aanmerking komen voor een financieel extraatje. De fracties van de VVD, Gemeentebelang, PvdA en ChristenUnie hebben tegengestemd omdat ze voorstander zijn van een ruimhartiger beleid.

6. De raad heeft unaniem ingestemd met de uitbreiding van de basisschool De Wegwijzer aan de noordzijde van het gebouw (in het park). Daarnaast heeft de raad unaniem aangegeven dat de parkeerproblematiek kan worden opgelost met een aantal langsparkeerplaatsen, één en ander uit te werken bij het nog te nemen projectbesluit.