Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 20 april 2009


1. De raad heeft unaniem het voorkeursrecht opgelegd voor het Noordelijk deel van plan Vos- senakker in elburg (het gebied boven de VMBO-school Oostenlicht). Het voorkeursrecht houdt in dat de gemeente het eerste recht van koop heeft op de gronden.
2. De raad heeft de verordening burgerinitiatief vastgesteld. Met de verordening kunnen inwo- ners vanaf twaalf jaar en bedrijven een voorstel aandragen ter bespreking in de raadsver- gadering. Een voorstel heeft de steun van minimaal 25 inwoners of bedrijven/instellingen uit de gemeente Elburg nodig.

3. De raad heeft het voorstel om het projectbesluit over de basisschool De Wegwijzer in 't Harde te delegeren, verworpen. Dat houdt in dat het college niet zelfstandig de procedure kan afhandelen maar dat de raad de uiteindelijke beslissing neemt over de uitbreiding van de school en de aanleg van de parkeerplaatsen. De fracties van Algemeen Belang en de SGP waren wel voor delegatie.

4. De raad heeft ruim 50.000 euro beschikbaar gesteld aan Uwoon/Bouwfonds voor het wo- ningbouwproject aan de Omloop Noord. Het project valt duurder uit doordat naar verhou- ding meer sociale woningen worden gebouwd. De fracties van de VVD, PvdA en CDA hebben tegengestemd.